Etusivu / Suomeksi / Info / Esteettömyys

Esteetön kulku Olavinlinnassa

Olavinlinna on keskiaikainen linna, jossa liikkuminen on paikoin haastavaa. Haluamme taata kaikille asiakkaillemme miellyttävän oopperaelämyksen ja siksi kaikki liikuntarajoitteisille tarkoitetut liput ostetaan Oopperajuhlien toimistosta. Suosittelemme myös lämpimästi ottamaan yhteyttä suoraan meihin, mikäli teillä on esteettömyyteen liittyviä kysymyksiä, joihin ette löydä näiltä sivuilta vastausta. 

Savonlinnan Oopperajuhlien toimisto
p. 015 476 750
sales@operafestival.fi.

 

Pyörätuolipaikat

Olavinlinnan katsomossa on kolme pyörätuolipaikkaa, jotka voi varata soittamalla toimistoomme p. 015 476 750 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen sales@operafestival.fi. Lipun oston yhteydessä varaamme tarvittaessa asiakkaalle maksuttoman pyörätuolikuljetuksen Tallisaaresta sujuvan oopperaelämyksen takaamiseksi. Taksilla tai muulla kulkuneuvolla voi ajaa Tallisaaren puusillalle saakka, josta kulku Tallisaareen on lyhyt ja vaivaton. Huomioithan, että pyörätuolikuljetuksia on mahdollisuus järjestää vain rajallinen määrä.

 

Virtuaalikierros

Katso Olavinlinnan virtuaalikierros tästä

 

Rollaattorit

Rollattoria käyttävät asiakkaat voivat hyvin saapua paikalle apuvälineensä kanssa. Huomioithan kuitenkin, että järjestyksenvalvojamme keräävät rollaattorit esityksen ajaksi talteen, jotta käytävät jäävät vapaiksi.

 

Induktiosilmukka ja kuulolaitteet

Kaikki esityksemme Olavinlinnassa ovat akustisia eikä induktiosilmukkaa ole. Olavinlinnan tekniikan ei ole havaittu häiritsevän kuulolaitteiden toimintaa.

 

WC

Liikuntarajoitteisille ja hitaasti liikkuville asiakkaillemme on järjestetty WC-tilat B-katsomossa sijaitsevien pyörätuolipaikkojen taakse. Olavinlinnassa ei ole muita esteettömiä WC-tiloja.

 

Invapysäköinti

Olavinlinnan läheisyydessä Riihisaaren parkkipaikalla on kaksi paikkaa invapysäköintiin oikeutetuille asiakkaillemme. Muista parkkeerausmahdollisuuksista löydät ajankohtaista tietoa Savonlinnan kaupungin sivuilta.

 

Väliaikatarjoilu

Liikuntarajoitteisten henkilöiden on mahdollista tilata väliaikatarjoilut suoraan omille paikoilleen Olavinlinnan ravintoloitsijan kautta. Tilaukset voi tehdä tästä ja ne toimitetaan alkoholia lukuun ottamatta katsomoon.

 

Tekstilaite

Oopperat esitetään alkuperäisellä kielellään. Olavinlinnassa on tekstilaitteita, joissa laulettavan tekstin käännökset ovat suomeksi ja englanniksi.

 

Avustajaliput

Oopperajuhlille osallistuvalla avustajalla tulee olla oma lippu esityksiin.