Ambientia – yhteistä intohimoa työn tekemiseen ja toisten tukemiseen

“Kun annetaan vastuuta työtehtävissä, haluaa kehittyä ja olla saamansa vastuun arvoinen.”

“Parasta Ambientialla on työkaverit, ja ylipäänsä tiivis yhteistyö. Esimiehet juovat samaa kahvia kuin me muutkin kuolevaiset, työntekijöihin luotetaan ja luovuuden annetaan rauhassa kukkia.”

“Ambientia ottaa työntekijänsä huomioon ja tarjoaa hyvät mahdollisuudet kehittyä työssä. Myös joustavuus ja luottamus ovat olleet merkittäviä”

–ambientia.fi

Markkinointiharjoittelijan paikkaa hakiessani tutustuin Ambientian verkkosivuihin ja siellä työntekijöiden uratarinat nousivat merkittävään rooliin luodessani mielikuvaa mahdollisesta tulevasta harjoittelupaikastani. Mitä minä mainonnan- ja markkinoinnin sekä graafisen suunnittelijan uraa aloitteleva nainen tahdon tulevalta työpaikaltani? Juuri noita asioita, mistä he kertovat. Haluan kehittyä työssäni, haluan vastuuta, vapautta, luottamusta, joustoa, tiiviin työyhteisön, jossa omat ideat ja luovuus saavat kukoistaa ja jossa esimiehet ovat esimiehiä, mutta osana porukkaa.

Ambientia on 20-vuotis taivaltaan tänä keväänä juhlistava kovan luokan asiantuntijayritys, jonka huipputiimi kattaa 120 työntekijää ja 7 toimistoa. Ambientia keskittyy toiminnassaan yhteen asiaan: varmistamaan asiakkaiden kilpailukyvyn ja menestyksen digitaalisissa toimintaympäristöissä tarjoamalla heille parhaat mahdolliset työkalut ja ihmiset suunnittelemaan, toteuttamaan ja turvaamaan käyttäjälähtöisiä palveluja, nyt ja tulevaisuudessa. Ambientialla on taito varjella ja rohkeasti uudistaa sitä, mikä on Ambientian asiakkaille tärkeintä. Intohimoa siis löytyy asiakasrakkauteen.

Asiakasrakkauden lisäksi Ambientialla on taitoa pitää yllä hyvää työyhteisöä ja huolehtia työntekijästään. Sen minäkin olen jo kerennyt huomata vasta noin muutaman kuukauden mittaisella matkallani Ambientialla. Minut otettiin nopeasti osaksi työyhteisöä, minulle on annettu vastuuta, luottamusta, vapautta, mahdollisuuksia ja esimies juo kanssani samaa kahvia, saman pöydän äärellä. Hyvä, kannustava työyhteisö antaa intoa ja energiaa työnteolle, josta kertovat myös työntekijöiltä kysymäni kommentit Ambientialaisesta intohimosta:

“Ambientialaisille työ ei todellakaan ole vain työtä vaan koko ala on suuri intohimon kohde ja tiedonjano on loputon. Intohimo näkyy myös siinä, että halutaan olla hyviä siinä mitä tehdään.”
–Marja Pursiainen, Art Director

“Ambientialaiset suhtautuvat työhönsä intohimoisesti. Työtehtävät tehdään niin, että niistä voidaan olla aidosti ylpeitä. Intohimoa Ambientialla kuvastaa myös se, että hyväksi todettuja käytäntöjä pyritään oma-aloitteisesti ja aktiivisesti jakamaan – tällä tavalla toimivat menetelmät leviävät henkilöltä toiselle, projektiryhmästä toiseen.”
–Lauri Hiltunen, Software Developer

“Minut houkutteli Ambientialle mahdottoman innostava ote tekemiseen. On aina suorastaan hypnoottista katsoa oman alansa taituria, oli kyse sitten kokeneesta satulasepästä, osaavasta excelin käyttäjästä tai, meidän tapauksessamme, taitavasta palvelumuotoilijasta! Tämä on mielestäni se, mikä yhdistää kaikkia ambientialaisia, riippumatta koodikielestä tai siitä kiinnostuksen kohteesta!”
–Hilla Von Essen, Head of HRD

http://www.ambientia.fi/fi/home

ambi.jpg