Amerplast - korkealaatuisten joustomuovipakkausten tekijä

Muovialan yritykset ja muovipakkaukset nähdään usein ympäristön kannalta huonossa valossa. Amerplast ottaa ympäristönäkökohdat huomioon toiminnassaan sekä tuotetarjoomassaan. Amerplast pyrkii jatkuvasti löytämään uusia kestävän kehityksen mukaisia pakkausratkaisuja kuluttajamarkkinoille ja ottaa myös omassa tuotannossaan ympäristönäkökohdat huomioon. Suhtaudumme intohimoisesti pakkauksiin sekä kestävään kehitykseen!

Muovipakkaukset koskettavat kaikkia kuluttajia ja muovi on erinomainen pakkausmateriaali. Euroopassa elintarvikkeista pilaantuu ennen kuluttajille päätymistä vain 3%, kun kehitysmaissa luku on FAO:n mukaan jopa 50%. Elintarvikeketjun energiantarve kaksinkertaistuisi, kasvihuonepäästöt kolminkertaistuisivat ja ruokapakkausten paino lähes nelinkertaistuisi, jos ruokaa ei pakattaisi muoviin.

Amerplastilla valmistetaan kierrätysmuovikasseja, jotka sisältävät jopa yli 90% kierrätysmateriaalia. Amerplast muun muassa uusiokäyttää tehtaan oman tuotantojätteen, jota käytetään näihin muovikasseihin. On myös tärkeää etsiä vaihtoehtoja perinteisille öljypohjaisille muoveille. Amerplast tarjoaakin pakkausratkaisuja, joiden muovi on valmistettu sokeriruo’osta, joka on 100% uusiutuva luonnonmateriaali.

Tuoretuotteiden, kuten valmiiksi leikattujen salaattien pakkaamiseen Amerplast lanseerasi yhteistyökumppaninsa kanssa pakkausratkaisun, joka selkeästi parantaa näiden tuotteiden säilyvyyttä ja siten vähentää ruokahävikkiä.

Amerplast perustettiin jo vuonna 1952 ja ensimmäiset tuotteet olivat muoviset lasten vaippahuosut, joita ommeltiin kerrostalokaksion eteisessä Pirkankadulla, Tampereella. Amerplast on nähnyt monia vaiheita yli 60-vuotisen historiansa aikana. Amerplast valmistaa joustavia muovipakkauksia ja asiakkaita ovat muun muassa elintarvikealan yritykset sekä kaupan alan yritykset. Kuluttajille Amerplast on tuttu kaikkien tuntemien Minigrip-pussien valmistajana. Amerplastilaisia on nykyään noin 400 Suomessa, Puolassa, Venäjällä ja Ruotsissa.

http://www.amerplast.com/