Etusivu / Suomeksi / IIF Intohimo 2015-2016 / Sata tarinaa / Dust Shelter Finland Oy

Matkalla puhtaampaan maailmaan

Dust Shelter Finland Oy:n liiketoiminta juontaa juurensa purku- ja korjausrakentamiseen.

Idea tuotteisiin tuli Joni Vehniäisen oman käyttökokemuksen kautta, josta se sittemmin jalostui liiketoiminnaksi. Liikeideana on korjausrakentamisessa syntyvien pölyhaittojen vähentäminen ja tilojen helpompi osastointi sekä uudisrakentamisessa julkisivun suojaaminen ja lämpöeristäminen parempien työolosuhteiden aikaansaamiseksi

Kahdeksasta neljään ei päde edes asiakkaille. Yritystä on kehitetty kolmenvuoden aikana osakaspohjaisella omistussuhteella,johon kaikki ovat antaneet oman panostuksensa tuottamalla yhtiölle kullan arvoista materiaalia laadusta tinkimättä,tuloksena patentoitu DSF paketti joka hiottu intohimoiseksi timantiksi.

Vaikka toiminta on vielä varsin alussa, ei yhtiö ole katsonut parhaaksi strategiaksi mennä sieltä missä aita on matalin,vaan on yhtenä tuloksena jo saatu voitto laatuinnovaatio kilpailussa kansallisella tasolla, ja toinen sija kansainvälisellä tasolla – presidentin kunniamaininnalla. Nämä jo itsessään kuvastavat intohimoisen työn tuloksia, ja siitä miten muutkin näkevät tuoteperheen hyödyt positiivisena. Tässäkin intohimoa on lisännyt tuotteidemme tapa minimoidan jätettä sekä vaikuttaa ilmastokysymyksiin ja nopeuttaa projektien läpimeno aikoja sekä kustannuksien leikkamista jopa 70% elinkaaren aikana.

Tuoteperhe ja yritys on koettu kiinnostavana sekä innovatiivisena jopa kansainvälisellä tasolla,josta yhtiön merkittävimpiä saavutuksia on eu Horizon 2020 hanke, jonka tulokset puhuvat puolestaan.

Talouden hankalina aikoina, vaikka olemmekin kotimaan puolesta puhujia, näemme että toiminnan voisi hyvin aloittaa myös vientivetoisesti suoraan ulkomailta, jossa asiakaskunta sekä tarpeet kohtaavat,esim osassa lähi-idän maista lamasta ole tietoakaan jossa uudet asiat otetaan intohimoisesti vastaan.

Riippumatta tuotteen selkeistä näkymistä puoltaa tiukentuvat eu-direktiivit jota tuoteperhe edustaa. ympäristövaikutuksiin sekä uuden työtapamentelmän mahdollistamisena Laatuinnovaatiopalkinnoista, kansainvälisestä kunniamaininnasta (Sauli Niinistö) yms, on rahoituksen saaminen hyvin työlästä,mutta nämäkin hankaluudet on ohitettavissa ja kokonaistavoitteet saavutettavissa tekemällä työtä intohimoisesti.

www.dustshelter.com

dsf3.jpg