image1.jpeg

Fredrikan lähde

Intohimona saada kaikki rakastamaan kasvisruokaa

Eihän kasvisravintolat ole mitään kummajaisia, vaan ravintoloita kuten pihvipaikatkin ovat toteaa kasviskokki Anja Sorasalo. Anjan intohimo on näyttää, että kasvisruoka on täysipainoinen ja proteiinirikas vaihtoehto liha- ja kalaruuille, mutta kuitenkin kaukana tylsistä salaateista ja purkkipavuista.

Kasvisruoka ja ekologisuus toteutuvat Anjan rennolla tyylillä joka näkyy Porvoolaisen Fredrikan Lähteen kodikkaissa sisätiloissa tai puutarhapöydissä omenapuiden alla. Anjan filosofiassa ruokailu kokonaisuudessaan on tärkeä eikä ryppyotsaista puuhaa. Hänen kasvisravintolansa ei olisi olemassa ilman intohimoa: rehellistä rakkautta terveelliseen, ravitsevaan ja ekologiseen ruokaan.

Anja valmistaa kaiken ruuan itse valitsemistaan lähituotetuista raaka-aineista ja päivän lounasmenu saa loppusilauksensa yleensä vasta samana aamuna. Usein asiakkaat toivovat lempiruokiaan, mutta toimii se toisinkin päin, esimerkiksi eräälle asiakkaalle Anja laittaa aina tekstiviestin, kun tarjolla on jotain herkkua munakoisosta. 

Vuorovaikutus asiakkaiden kanssa pitää näkyä ja tuntua! Kun lounasvieras eräänä päivänä sanoi, että tässä ruuassa maistuu rakkaus, tuntui Anjalta, että hänen sydämensä sulaa.

”Teen tätä juuri siksi, että asiakkaani saisivat nauttia ruokailusta kokonaisvaltaisesti, ja että ruokailu olisi energisoiva hetki”, Anja kertoo rakkaudesta ihaniin asiakkaisiinsa.

Erityisesti Anja on innostunut raakakakuista, joita hän kehittelee koko ajan lisää. ”Kaloreita ei kannata kakkuvitriinin äärellä laskea, mutta lupaan, että jokainen kalori on taatusti sinulle hyväksi”, Anja nauraa.

”Pitää olla rehellinen itselleen ja luoda sellainen tuote, jonka voi 100 % allekirjoittaa. Sen lisäksi tulee aistia asiakkaiden tunnelmia ja kuunnella tarkalla korvalla, jotta konsepti kehittyy orgaanisesti, Anja summaa.

www.fredrika.fi