Etusivu / Suomeksi / IIF Intohimo 2015-2016 / Sata tarinaa / Järvenpään Vaatepuu

vaatepuu.jpg

Lainattavissa tyyliä, järkeä ja iloa elämään

Vaatelainaamo Vaatepuu edustaa intohimolla suomalaisia vaate- ja asustemerkkejä sekä vahvaa arvomaailmaa.

Meillä on vaatelainaamo Vaatepuussa lyömätön jengi. Järvenpään Perhelän kauppakujan täyttää valtava mimmienergia torstai-iltaisin. Silloin on viikoittainen palautus- ja lainauspäivä. Vähän kuin kirjastossa, mutta kirjojen sijaan lainattavissa on vaatteita ja asusteita. Toimin kasvavan lähes satapäisen mimmiyhteisön moottorina. Olen vaatelainaamo Vaatepuun intohimoinen yrittäjä.

Vaatepuun tarina sai alkunsa vuonna 2013, silloin kun sain tarpeekseni pursuilevasta vaatehuoneesta. Vaatteita kierrätykseen lajitellessani huomasin, että vain muutaman kerran käytetyt vaatteet olivat niin huonossa kunnossa, ettei niistä olisi enää iloa seuraavalle käyttäjälle. Tajusin, että pikamuodin hamstraaminen ei voi olla mistään näkökulmasta kestävää. Toiminnan naisena aloin selvittämään vaihtoehtoja tälle hulluudelle. Löysin Helsingissä silloin toimineen vaatelainaamon ja liityin jäseneksi. Jäsenenä pääsin tutustumaan laadukkaisiin upeisiin suomalaisiin vaate- ja asustemerkkeihin – merkkeihin mistä en ollut kuulluutkaan aikaisemmin. Sain leikitellä ja kokeilla erilaisilla tyyleillä - kuin Maria Veitola konsanaan. Kukkaro kiitti, arkeen tuli säihkettä, ja mikä parasta, kotiin ei kertynyt vaatevuoria, koska tuotteet palautettiin käytön jälkeen.

Vaatelainaamon ideologia ja toiminta-ajatus vei mennessään. Minussa alkoi kipinöimään tunne siitä, että tätä konseptia pitää päästä levittämään. Vaatelainaamo ja pienet upeat suomalaismerkit eivät saisi olla vain isoissa kaupungeissa asuvien etuoikeus. Rakkaaseen kotikaupunkiini Järvenpäähän olisi saatava oma lainaamo. Vaatepuun avajaiset pidettiin tammikuussa 2014.

Vaatepuun toimintaa kehitetään arvot ja yhteistyö edellä. Asiakkaitani, eli jäseniä ja edustamiani suunnittelijoita kuuntelen äärimmäisen herkillä korvilla. Kuuntelen, kysyn, kiitän ja kannustan, aina positiivisuuden kautta. Toimin itse suunnannäyttäjänä. Kun on hyvä tuote, se on helppoa. Edustan suurella ylpeydellä lähes 50 suomalaista vaate- ja asustemerkkiä. Olen yrityksen arvojen takana sata prosenttisesti ja se näkyy kaikessa tekemisessäni.

Vaatepuun kasvavan menestystarinan takana on valtava yhteistyöverkosto, mikä koostuu suunnittelijoiden lisäksi muista yrityksistä, yhdistyksistä, Järvenpään kaupungin eri toimijoista sekä ennen kaikkea jäsenistä. On huikean motivoivaa nähdä, kuinka Vaatepuun mimmeissä syttyy se sama palo kuin minussa aikoinaan. Se on se tunne, mitä itse koen edelleen päivittäin, nyt yrittäjän roolissa. Yksin ei pystyisi. Intohimo on tarttuva ja ylläpitävä voima. 

www.jarvenpaanvaatepuu.fi