Etusivu / Suomeksi / IIF Intohimo 2015-2016 / Sata tarinaa / Jätskibaari Vohveli

Jäätelön hurmaa

Jätskibaari Vohvelin tiskillä mietin, ottaisinko tyrnitwistiä, litsiä, kaktushedelmää vai poron papanoita? Kunnollisen jäätelön kaipuusta se lähti, matka satojen jäätelökokeiluiden kautta kohti aitoa jäätelöä ja kokemuksia jakavaa jäätelöyrittäjien verkostoa.

Katja ja Martin kaipasivat kunnollista jäätelöä, joka erottuisi edukseen näistä ns. luonnollisten aromien tuotteista, syntyi ajatus yrittäjyydestä. He kiersivät kollegoita Euroopassa ja Suomessa, keräten tietoa ja saaden oppia. Tämä rohkaisi toimimaan, jos muut pystyvät siihen, niin totta kai mekin!

”Let’s make it ourselves, a really good one!”

Vohvelin intohimo on luoda loistavaa jäätelöä, aidoista raaka-aineista. Yrittäjien arvomaailma näkyy – asiakkaalle tarjotaan itsetehtyä vohvelikippoa, maukas tapa vähentää jätettä. Asiakaspaikat on luotu kierrätysmateriaaleista, mm. kahvitoimittajan säkeistä ja kuormalavoista.

Vohvelissa hyvä kiertää eteenpäin, moni on käynyt hakemassa Porista oppia. Vohvelissa uskotaan, että tarjonnan lisääntyessä ihmiset kiinnostuvat hyvästä jäätelöstä, kuten muustakin paikallisesta ruoasta, joka näkyy Rekossa.

Aitous

Alkuun makutestit tehtiin kotona eri jäätelökonein, pieninä erinä. Nopeasti syntyi halu käyttää oikeita marjoja ja makuaineita. Eli isoäitienkin tuntemia tuotteita, jotka sopivat mahdollisimman moniin ruokavalioihin.

¬Nykyään maut syntyvät intuitiolla ja niitä testataan asiakkailla, tehdas sijaitsee heti myyntitiskin takana. Jotkin maut ovat tekemättömiä, kuten päärynä ja kiivi, toiset taasen kestosuosikkeja – suklaat ja lakritsi.

Katja ja Martin rohkaisevat pitämään intohimosta kiinni, pysymään uskollisena omalle suunnalleen. Tämä on mm. syy, miksei strösselit ole saatavilla, kyselyistä huolimatta. Mietinnässä on, josko ne voitaisiin jollain korvata, olla vielä parempia?

Yhteistyöllä

Toisena intohimona on kasvaa ja kehittyä jatkossakin, sillä eihän yritys ole ikinä valmis. Vohvelissa haaveillaan suomalaisesta hyvien jäätelöntekijöiden verkostosta, joilta voi ostaa ainakin paikallisesti, kun on pienen luksuksen aika. Entä missä viipyy jäätelökurssit, -akatemia?

http://www.jatskibaari.com/

 Intohimoinen yritys - Vohveli.jpg