Etusivu / Suomeksi / IIF Intohimo 2015-2016 / Sata tarinaa / Kankaan Hapankorput

IMG_0243.JPG

Kankaan Hapankorput

Olemme yläneläinen perheyritys, joka valmistaa 100 % rukiisia hapankorppuja. Korput valmistetaan suvussamme kulkeutuneesta juuresta, joka on peräisin 1900 -luvun alkupuolelta Pohjanmaalta. Korput paistetaan puulämmitteisessä kiviarinaleivinuunissa, mikä antaa korpuille omaleimaisen ja koukuttavan maun.

Korppujen sisältämä ruis on peräisin tilan omilta sekä lähialueen viljelijöiden pelloilta ja se jauhetaan lähellä sijaitsevassa myllyssä. Korppumme valmistetaan perinteitä kunnioittaen käsityönä ja leivässä maistuu aito, rehti, suomalainen ruisleivän maku. Hapankorppujemme tarina sai alkunsa vuonna 1991 vahingossa, kun ruisleipä jäi pistelemättä ja siitä tuli paistossa ”lokokuorinen”. Tästä alkoi asiakkaiden leikkimielisesti nimittämän mutkanäkkärin tarina, mikä edustaa suomalaista lähiruokaa parhaimmillaan.

Intohimoisen yrityksen näemme sellaiseksi, jolla on jokin lyhyen tai pidemmän aikavälin tavoite, jonka toteuttamiseksi yrityksen henkilöstö on valmis antamaan kaikkensa. Meidän yrityksessämme intohimon kohteena ovat lähiruokakulttuurin edistäminen sekä perinteisten arvojen ja suomalaisen käsityön vaaliminen.

Suomalaisen ruokatuotannon teollistuminen sekä jatkuva kilpailuttaminen vievät meidät kauas perinteikkään ja rikkaan ruokakulttuurimme alkujuurilta. Yrityksemme toiminnassa keskitymmekin perinteisen käsityön säilyttämiseen ja annamme asiakkaille varsinaisen tuotteen lisäksi korpuillemme kasvot, tarinan ja alkuperän muodossa.

Meille intohimo omaa työtä ja tuotetta kohtaan syntyy asiakkaiden antamasta lämpimästä palautteesta. Elämysten tuottaminen ihmisille on korppujemme valmistuksessa ensiarvoisen tärkeää. Asiakkaan tunnelmoidessa leipomon ulkopuolella ja kertoessa tuoksujen vievän hänet hetkellisesti lapsuuden muistoihin, tietää olevansa aitojen asioiden äärellä. ”Rakkaudesta lajiin” – sanonta kiteyttää osuvasti toimintamme keskeisimmän ajatuksen. Lämpimät asiakassuhteet, hienojen ihmisten tapaaminen sekä näiden kanssa käydyt keskustelut ja jaetut näkemykset ovat asioita, joiden puolesta olemme valmiita luopumaan monesta muusta.

Lähiruokakulttuurin trendikkyys ja tuotteiden jäljitettävyyden merkitys alkaa paljastua ihmisille ja meillä on etuoikeus olla mukana viemässä tietoisuutta eteenpäin.

http://www.kankaanhapankorput.fi/