Etusivu / Suomeksi / IIF Intohimo 2015-2016 / Sata tarinaa / Kannonnokka & Vanha Navetta

Kannonnokka ja Vanha Navetta

"Uniikki Kannonnokka metsän keskellä sekä modernilla tekniikalla varusteltu tunnelmallinen Vanha Navetta."

URAPUTKESTA KANNONNOKKAAN

It-pomo vaihtoi hyvin alkaneen uran ja hyvän palkan elämyspalveluiden pyörittämiseen. Heittäytyminen tyhjän päälle kysyi rohkeutta, mutta kannatti. Syntyi Kannonnokka.

Ari Kuokka, 47, on tullut melkoisen matkan paperin hajuisesta, tietokoneiden ympäröimästä toimistosta tähän maisemaan. Elämänmuutos vaati loppuun palamisen, saunakeskustelun ja kosolti kanttia. Kannonnokka on tarina intohimosta, sen kadottamisesta ja löytämisestä.

AJELEHTIEN IT-MAAILMAN YTIMEEN

Arin työura oli siirtynyt it-alalla tehtävistä toisiin ja saanut vähitellen vaativampia tehtäviä. Pian alaisia oli 20 ja päivät alkoivat täyttyä palavereista. Vuosia kului, työ tuntui yhä kuormittavammalta. Kivireki painoi koko ajan raskaammin. Marraskuussa 2002 työpaikkalääkäri lopulta kielsi Aria menemästä töihin. Ari oli palanut loppuun.

- Se oli aikamoinen herätys. Olin toki huomannut, etten voi hyvin, mutta vasta kun jouduin jäämään 1,5 kuukauden sairauslomalle, tajusin toden teolla kuinka pohjattoman uupunut olinkaan.

MUUTOS

Sairausloman aikana Ari ymmärsi, että elämässä olisi tehtävä iso muutos. Lopullinen ratkaisu syntyi vuoden 2003 lopussa, joulusaunan lauteilla.

- Kysyin Terhiltä pitäisikö hän minua täysin hulluna, jos lähtisin työstäni. Vaimo katsoi minua rauhallisesti silmiin ja totesi, että pitäisi minua täysin hulluna, jos en tekisi niin. Tajusin sillä hetkellä, että minulla olisi tärkein tuki ratkaisulleni.

IRTI

Kun Ari alkoi rauhassa miettiä, mitä hän oikeasti haluaisi elämässään tehdä ja saada aikaan, tuntuivat hyvän mielen, onnistumisten kokemusten ja rauhoittumisen teemat tärkeimmiltä.

- Olin työelämässä kiertänyt kaikenlaisia tyky-päiviä ja elämysillanviettoja. Minua vaivasi virkistyspäivien hektinen meininki.

Kun Ari keskittyi miettimään, miten hän itse parhaiten latautuu ja rentoutuu, tuli mieleen vahva kuva hiljaisesta metsästä ja kannonnokasta eväiden kanssa. Siinä istuskellessa, mieli lepäsi kaikkein parhaiten.

Niin vain touhu lähti käyntiin. Kannonnokka Oy perustettiin toukokuussa 2005 yhdessä Kenneth Seveliuksen kanssa ja vuotta myöhemmin otettiin vastaan Kannonnokan ensimmäiset asiakkaat. Vähitellen toiminta on laajentunut niin, että ruokapuolesta vastaa nyt kokenut huippukokki Jari Pekanlehto ja myyntiä hoitaa Anne Poskela. Viime vuonna Kannonnokka koki mullistuksensa, kun hankittiin vanha maatalo ja navetta, jonka tiloihin rakennettiin ympärivuoden lämpimät juhla- ja kokoustilat sekä oma keittiö.

- Vuosien varrella paikka on täydellistynyt vastaamaan mielikuvaani hyvästä rentoutumispaikasta, siitä kannonnokasta, jonne tulija pääsee hetkeksi irti työpäivän vilinästä.

MIELENRAUHA

- Yrityksen pystyttäminen ja pyörittäminen pitkälti yksin on jättimäinen urakka. Opin kuitenkin uupumisestani kovan läksyn. Sitä paitsi itselle mielekkäitä asioita jaksaa ihan eri tavalla. Ja mukana täytyy olla innostuneita ihmisiä, kuten nyt on.

Ari on nyt onnellinen siitä, että uskalsi muuttaa suuntaa ja etsiä työn, joka tarjoaa puurtamisen vastapainoksi myös upeita elämyksiä. Joka kerta, kun asiakasjoukko kivan päivän päätteeksi kiittää ja kertoo nauttineensa ajasta Kannonnokassa, hän miettii tehneensä täsmälleen oikean ratkaisun.

https://youtu.be/1UixmOfpXao

https://youtu.be/qeg0vDeS_JQ

http://www.kannonnokka.com/