Etusivu / Suomeksi / IIF Intohimo 2015-2016 / Sata tarinaa / Kirsikkapäiväkodit Oy

kerttu2.jpg kerttu 3.jpg

Kirsikkapäiväkodit Oy

Kirsikkapäiväkodit Oy on Pöytyällä toimiva yksityinen päiväkotiyritys, jolla on kolme toimipistettä: Päiväkoti Pikkukirsikka Riihikoskella, Päiväkoti Pikkukerttu Kyrössä ja Päiväkoti Hattimatti Auvaisissa. Kirsikkapäiväkodit toimivat palveluseteli- periaatteella. Lapsia on hoidossa tällä hetkellä noin 150 ja henkilöstöä noin 32.

Tänä keväänä tulee 20 vuotta yrityksen perustamisesta. Toiminta alkoi ryhmiksenä huhtikuussa 1996 nimellä Ryhmäkoti Kirsikka. Toimitilat olivat kerrostalon kahteen yhdistettyyn asuntoon remontoiduissa tiloissa. Lapsimäärän kasvaessa muutuimme ihan oikeaksi päiväkodiksi vuonna 1998. Nimikin muuttui tuolloin Päiväkoti Pikkukirsikaksi. Nykyisiin toimitiloihin, vanhaan kauppaan, päästiin muuttamaan elokuussa 2004. Päiväkoti Pikkukerttu näki päivän valon
2005, jolloin Kyröön, entisen meijerin tiloihin, avattiin päiväkoti. 

Vuosi 2014 toi uusia muutoksia. Yhtiömuoto muuttui toiminimestä osakeyhtiöksi ja uusin yksikkömme Päiväkoti Hattimatti siirtyi omistajanvaihdoksen yhteydessä Kirsikkapäiväkodiksi.

Käythän kurkkaamassa ja tutustumassa meihin tarkemmin osoitteessa www.kirsikkapaivakodit.fi.

Kirsikkapäiväkodit Oy on syntynyt unelmasta, halusta tehdä asioita itse ja luoda jotain omaa. Yrityksen syntyyn liittyy muutamia sopivia yhteensattumia, jotka ovat tuoneet yrityksen tähän päivään. Kun on ajatus ja unelma, näistä on tärkeä pidää kiinni. Hullukin ajatus voi johtaa uskomattomiin juttuihin. Alkumetreillä ei kukaan osannut aavistaa, että toimintamme laajenee näin suureksi ja että se kerran viettää 20-vuotis synttäreitä. Yhteistyö Pöytyän kunnan kanssa on ollut saumatonta koko toiminnan ajan.

Toiminnan kulmakivenä on ammattitaitoinen, työstään innostunut ja luova henkilöstö, joka aidosti puurtaa päivästä toiseen ja osaa iloita pienistä hetkistä ja pienistä saavutuksista. Tätä työtä tehdään enemmän suuresta sydämestä ja intohimosta kuin palkan vuoksi. Lasten kehittymisen seuraaminen ja kasvaminen tuo päiväkodin henkilökunnalle intoa työhön. Tavoitteena on, että joka päivä lapsella olisi kivaa olla päiväkodissa. Työssä on suuri vastuu lapsista ja työnkuva on koko ajan muuttuva. Uusi haasteita ja vaatimuksia tulee koko ajan. 

Kirsikkapäiväkodeissa tehdään yhteistyötä perheiden kanssa; olemme iso osa perheiden arkea ja välillä juhlaakin. Panostamme joulu- ja kevätjuhliimme ja yritämme tehdä niistä lapsille ja perheille ikimuistoisia hetkiä. Meillä on ilo ja halu palvella pöytyäläisiä lapsiperheitä. Omistajalleen yritys on kuin neljäs lapsi. Yritys on vahva osa omaa elämää ja identiteettiä. Siinä ollaan mukana ”sata lasissa” ja se on enemmän kuin työpaikka. Myös jälkikasvu on löytänyt paikkansa erilaisissa tehtävissä päiväkodeissa. Toivoa on siis jatkuvuudelle. 

Ja mikä parasta, tässä työssä saa iloita ja nauraa, luovuus saa kukkia, leikissä saa olla mukana…voiko työltä enempää toivoa! Toiveena olisi, että Kirsikkapäiväkotien tarina jatkuisi vielä pitkään...