Etusivu / Suomeksi / IIF Intohimo 2015-2016 / Sata tarinaa / Kulttuuripalvelu Kaiku Ky

Kulttuuripalvelu Kaiku Ky syntyi Virve ja Jari Niirasen ajatuksesta, miten kunnallista kulttuurityötä voisi hoitaa vielä intensiivisemmin ja paremmin. Intohimo tehdä asioita toisin kuin muut siivitti ajatusta. Kun kokonaisuuteen lisättiin mm. lasten tv-ohjelmien tekoa, ohjelmapalveluja ym. toimintaa, saatiin hyvä pohja yrityksen perustamiselle.  Lisäpotkua antoi oman yrityksen mukanaan tuoma luovuuden, ideoinnin ja kehittämisen vapaus.

Yhteistyö Ruokolahden kunnan kanssa alkoi vuonna 2000. Koska toimintatapa oli uusi kuntasektorilla, tarvittiin suurta uskoa ja paloa kulttuuriyrittäjyyteen. Vuonna 2005 yhteistyö alkoi myös Luumäen kunnan kanssa. 

Kaiku tekee paljon muutakin kuin kunnallisten kulttuuripalvelujen tuottamista. Kaiku yhdistää luovasti luontoa ja kulttuuria toteuttamalla erilaisia tapahtumia metsän keskellä, esittelee eri keinoin suomalaista kulttuuria, historiaa ja mytologiaa ja tekee paljon yhteistyötä monenlaisten toimijoiden kanssa. Toiminnan yhtenä vahvana perustana on yhdessä tekeminen ja sen synnyttämä yhteisöllisyys. Tapahtumia ja toimintaa järjestetään aina muutaman hengen ohjelmallisista metsäretkistä tuhansien henkien yleisötapahtumiin, klassisen musiikin konserteista kyläiltamiin, lasten seikkailuista seminaareihin.

Erilaisten tapahtumien järjestäminen ja toteuttaminen työllistää suoraan ja välillisesti nykyään vuoden mittaan satoja henkilöitä. Koko ajan on kehitteillä jotakin uutta. Esimerkiksi kesällä 2015 Kaiku aloitti yhteistyön Ruokolahti-seuran kanssa ulkomuseoalueen toiminnan kehittämisestä; syntyi Kesäkahvila Kaiku erilaisine tapahtumineen ja alueen kävijämäärä nelinkertaistui muutamassa kuukaudessa.

Toiminta vaatii intoa ja heittäytymistä, rohkeutta ja rakkautta kulttuuritoiminnan kehittämiseen ja esilletuomiseen.  Kulttuuriyrittäjyydestä on tullut Niirasille elämäntapa; kaikki toiminta toteutetaan täydellä sydämellä, laadukkaasti, suurella intohimolla sekä positiivisella asenteella yhteistyökumppanit ja asiakkaat huomioon ottaen.

www.kulttuuripalvelukaiku.fi

virve ja jari talolla, jari pouta.jpg