Etusivu / Suomeksi / IIF Intohimo 2015-2016 / Sata tarinaa / Kuopion Seikkailukeskus Oy

Kuopion Seikkailukeskus Oy

Kolme kaveria, maailman matkaajaa ja oman elämänsä seikkailijaa tapasivat Kuopiossa 90-luvun lopussa. Kaksi työskenteli niihin aikoihin seikkailuohjelmapalveluiden parissa ja yksi sukelluksen. Heillä kaikilla oli yhteinen ongelma. Laadukkaita erikoisurheiluvälineitä ei Kuopiosta saanut mistään. Helsingissäkin varusteita piti hankkia monesta eri kaupasta, sillä yksikään kauppa ei myynyt sukellukseen, kiipeilyyn, melontaan ja retkeilyyn tarkoitettuja varusteita saman katon alla. Siitä syntyikin ajatus perustaa keskieurooppalaistyylinen Outdoor shop keskelle itäistä Suomea.

Kuopion Seikkailukeskus Oy perustettiin vuonna 2000 vaikka kaupallista osaamista ei juuri ollut. Usko omaan asiantuntijuuteen lajeissa ja into päästä palvelemaan saman henkisiä seikkailijoita, riittivät päätöksenteossa. Seikkailukeskuksesta tulisi täyden palvelun elämysyritys jossa yhdistyy koulutus, kauppa ja ohjelmapalvelut. Näin syntyi ensimmäinen seikkailukeskus jonka, kaupasta löytyy varusteita sukellukseen, kiipeilyyn, melontaan ja retkeilyyn.

Uusia harrastajia tuotetaan koulutuksien kautta ja ohjelmapalvelut tarjoavat räätälöityjä elämyksiä aina surmanhypystä ohjattuun melontaan. Näin laajan tuotepaletin ylläpitäminen on ollut haaste, mutta myös pelastus, sillä joku lajeista on aina ollut nousussa, silloin kun joku toinen on ollut laskussa. Talous on koostunutkin pitkälti pienistä puroista sieltä täältä ja välillä on menty kädestä suuhun. Kovat ajat ovat vaatineet veronsa ja perustajajäsenistä on mukana enää yksi. 

Sittemmin kaupallista osaamistakin on saavutettu uusilla osakkailla ja palveluiden määrä sen kuin kasvaa. Isona osana liiketoimintaa on ensiapukoulutus ja erityisesti sen kouluttajakoulutus. Kuopion Seikkailukeskus Oy on ollut viimeiset kaksi vuotta maailman edistyksellisin EFR koulutuksen tarjoaja. EFR ensiapukoulutusta tarjoaa noin 6000 keskusta ympäri maailmaa.

Nykyään Seikkailukeskuksen omistaa kahdeksan osakasta, jotka ovat henkeen ja vereen seikkailijoita. Lisäksi yritys on tarjonnut harjoittelupaikan ja kesätyön yli sadalle ohjelmapalveluammattilaiselle sekä kouluttanut satoja ihmisiä harrastamaan uusia lajeja. Seikkailukeskuksen elämyksistä ovat päässeet nauttimaan tuhannet ihmiset vuosien mittaan. Palkanmaksu on ollut vaihtelevaa, keskiansio yrittäjillä on ollut reilusti alle minimipalkan koko tämän 16 vuotta, mutta innoittajana on toiminut intohimo lajiin.

Jokaisessa meissä asuu pieni seikkailija.


www.seikkailukeskus.com

Logo iso copy.jpg