Etusivu / Suomeksi / IIF Intohimo 2015-2016 / Sata tarinaa / Laitilan Kanatarha / Munax Oy

 kuvakollaasi_munax.jpg

Laitilan Kanatarha / Munax Oy

Kolmen yrittäjän ideoilla uusia kananmunainnovaatioita

Eletään loppuvuotta 2003. Kolme kananmunatuottajaa Torikan Janne, Majanderin Hannu ja Vennon Juha perustavat oman kananmunapakkaamon kananmunapitäjään Laitilaan. Uuden pakkaamon tuotteilla ei ole olemassa olevia markkinoita, mutta usko omaan tekemiseen on kova.

Nyt kolmetoista vuotta myöhemmin Munax Oy on noussut Suomen monipuolisimmaksi kananmunataloksi. Kolmen ammattitaitoisen yrittäjän osaamisella kananmunasta kehitetään innovatiivisia ja terveellisiä kananmunatuotteita. Yrityksen omissa tuotekehitystiloissa ideoitiin myös maailman ensiesittelyssä vuonna 2015 ollut Laitilan Kanatarhan Proegg Smoothie. Uniikki valkuaisjuoma on valmistettu aidoista marjasoseista ja kananmunanvalkuaisista.

Munax Oy panostaa suomalaiseen osaamiseen ja laatuun. Suomalaisen tuotekehittelyn tuloksena on smoothien lisäksi syntynyt lisäaineeton ja laktoositon Laitilan Munavoi. Alkuvuodesta 2016 Munax Oy toi kauppoihin myös valmiiksi kypsennettyä, 100% kananmunanvalkuaista, jota voi viipaloida salaattiin, ruokiin ja leivän päälle tarjoten ruokaisan ja terveellisen vaihtoehdon.

Uusien, ennennäkemättömien tuotteiden kehittäminen vaatii raaka-aineen perusteellista tuntemusta, mutta ennen kaikkea myös intohimoa, uskallusta ja rohkeutta tehdä päätöksiä.

Omistajien mukaan kananmuna eri muodoissa nousee tulevaisuudessa yhä vahvemmin maidon ja maitovalmisteiden, kuten juustojen ja rahkojen rinnalle. Kananmunalla menee paremmin kuin aikoihin.

Munax työllistää tänä päivänä seitsemisenkymmentä henkeä ja 60 suomalaisen kananmunatuottajaperheen kananmunat kulkevat Munaxin kautta sekä kuluttajatuotteisiin että ammattikeittiöön tuotenimellä Laitilan Kanatarha. Yrityksen arvoihin kuuluvat olennaisena osana eläinten ja ympäristön hyvinvointi.

www.munax.fi