Etusivu / Suomeksi / IIF Intohimo 2015-2016 / Sata tarinaa / Lakipalvelu Ville Hoikkala

Lakipalvelu Ville Hoikkala

image002.pngOlen yleislakimies, eli hoidan rikosasioita, perheasioita, kuolinpesiä, pienyritysten juttuja, maahanmuuttoasioita ja paljon muuta. Ainoa oikeudenala, jonka ohjaan aina osaavammille kollegoille, on vaativammat verotusta koskevat asiat.

Opiskeluaikana hoidin jo tuttavieni lakiasioita, ja tunsin muutamia vanhempia asianajajia. Huomasin, että alalla on paljon tekemätöntä työtä mutta melko vähän työpaikkoja. Alan luonteen takia työllistämisen kynnys on korkea. Rekisteröin oman toiminimen vuonna 2004. Tarkoituksena oli aluksi, oli että yrittäjyys olisi tilapäinen ratkaisu, mutta sille tielle olen jäänyt. Alkuvaiheessa suuri osa liikevaihdosta oli alihankintaa vanhemmille kollegoille, mutta noin vuodesta 2006 alkaen minun koko toimeentuloni perustuu omaan asiakaskuntaan.

Yrittäjyys on minulle tapa elättää itseni ja myös elämäntapa. Asiakassuhteista tulee ystävyyssuhteita ja joskus ystävistäni tulee asiakkaita. Työaika on vaihteleva, joskus teen pitkiäkin työrupeamia ja välillä on levon aika. Yrittäjänä otan vastuun itsestäni, ja jos menee huonosti, voin syyttää siitä vain itseäni. Ymmärrän ettei yrittäjyys sovi kaikille. Olen sitä ihmistyyppiä, joka elää päivän kerrallaan.

Työssäni näen monenlaisia elämäntarinoita, ja lakimiehen puoleen käännytään yleensä ikävissä asioissa. Laajaan ihmiskohtaloiden galleriaan tutustuessani usein tulen pohtineeksi ihmisen vastuuta, mahdollisuuksia ja osaamme maailmassa. Jokaisessa meissä on mahdollisuus niin hyvään kuin pahaan, ja on tärkeää, että tuemme toisiamme hyvään. Lakimiehenä pitää osata samaistua paitsi omaan asiakkaaseen, myös jutun vastapuoleen ja yrittää päätellä, mitä hän todennäköisesti tekee.

Työhön tulee iloa ja taistelutahtoa siitä, kun näen, miten vaikeaan tilanteeseen joutuneilla on mahdollisuus saada asiansa kuntoon. Oleskeluluvat järjestyvät, rikosasiaan saadaan oikeudenmukainen ratkaisu tai avioeroriidan keskellä oleville lapsille luodaan mahdollisuus hyvään lapsuuteen. Joskus vuosien takaiset asiakkaat tulevat jossain vastaan, ja on ilo kuulla että heillä on nyt asiat kunnossa.

http://villehoikkala.com/lakipalvelu-ville-hoikkala/