Lihatrio – ja tiedät, mitä syöt

Lihatriossa intohimo syntyy oman tuotannon ja asiakkaan arvostamisesta.

Kolmen tilallisen oma lihatalo Lihatrio perustettiin 2013 Saarijärvelle. Tavoitteena oli saada myyntikanava omille tuotteille, ja sitä kautta parempi hinta lihalle sekä vähentää riippuvuutta tukimaksuista. Suoramyynnin lisäksi Lihatrio leikkaa lihaa muille tuottajille.

Lihatrion omat rotunautatilat sijaitsevat Keski-Suomessa. Mäkisaran tila Multialta, Ramsin tila Saarijärveltä ja Ojalan tila Kyyjärveltä kasvattavat kukin sadan hehtaarin tilallaan sadasta kahteensataan hyvinvoivaa eläintä. Rotuja ovat muun muassa Highlander, Limousine, Hereford ja Angus. Muut lihatuotteet, kuten possu, lammas ja riista saadaan lähialueen tuottajilta ja metsästäjiltä.

- Meille on tärkeää, että asiakas tietää, mistä hänen ostamansa liha on peräisin, miten eläin on kasvatettu ja mitä se on syönyt. Oman tuotantoketjumme ansiosta pystymme sen kertomaan aina, toimitusjohtaja Jouko Huttunen toteaa.

- Asiakkaat eivät osta meiltä hinnan vuoksi, vaan laadun. Kuuntelemme asiakasta ja haluamme palvella loppuun asti. Pienetkin toiveet ja yksityiskohdat otetaan huomioon – sekä kuluttaja- että tuottaja-asiakkaiden kohdalla.

Yrityksen taival on ollut nousujohteinen ja jokainen vuosi on ollut edellistä parempi. Sesonkiaikaan syksyisin Lihatrio työllistää parhaimmillaan 10-11 henkilöä, muina aikoina työssä on 3-4 henkeä.

Toimintaa on kehitetty ja laajennettu koko ajan. Oman myymälän lisäksi Lihatrion tuotteita saa valikoiduista keskisuomalaisista kaupoista ja niitä voi tilata myös netin kautta kotiovelle. Viimeisin valloitus on omat lihatiskit Citymarketeissa Jyväskylässä ja Äänekoskella.

Raakalihatuotteiden menestys on synnyttänyt ympärilleen myös muita tuotteita. Myymälästä löytyy Lihatrion tuotemerkillä esimerkiksi maustesekoituksia, säilykkeitä ja makkaraa. Nämä teetetään kuitenkin alihankkijoilla lähiseudulla.

- Haluamme keskittyä omaan ydinosaamiseemme, mikä on raa’an lihan käsittely.

Ajat maatiloilla ovat kovat ja moni tila miettii tosissaan lopettamista. Jouko Huttusen mielestä ajatus siitä, että Suomessa ei olisi lainkaan omaa ruuantuotantoa, on pelottava.

- Intohimo syntyy meillä arvostuksesta omaa työtä ja omaa tuotantoa kohtaan. Myös se, että näinä aikoina jaksamme vielä uskoa asiaamme, kielii siitä, että teemme tätä suurella sydämellä.

http://www.lihatrio.fi/

Lihatrio.jpg