Oy Linseed Protein Finland Ltd aloitti toimintansa vuonna 1999 raaka-aineenaan kotimainen öljypellava ja tarkoituksenaan eristää pellavan musiini-kerroksesta kasviperäistä gelatiinin korvaajaa. Eläinperäistä gelatiinia käytetään mm. makeisissa, erilaisissa vanukkaissa ja jogurteissa. Gelatiinin eristäminen oli kuitenkin kallista, joten siitä luovuttiin. Pellavasta kertyi valtava määrä tietoa, joka haluttiin saada käyttöön. Syntyi kuluttajatuoteperhe: Valo24h.

Linseed Oy:n innovaatio pellavalle on hellävarainen paahto. Hellävaraisen paahdon ansiosta pellavan
säilyvyysaika tuplaantuu luonnollisesti, mikrobiologinen laatu paranee merkittävästi ja mausta tulee rapean pähkinäinen. Pellava hyötyy paahdosta samoin kuin kahvi, vaikka pellavan paahtoprosessi on erilainen ja hellävaraisempi kuin kahvinpavuilla.

valossa.jpg


Linseed Oy on suhtautunut intohimoisesti öljypellavaan raaka-aineena alusta alkaen ja yhteys pellavan
viljelijöihin on todella katkeamaton. Pellava raaka-aineena viihtyy erityisesti Suomen karun kylmissä
olosuhteissa ja nauttii kesän valosta, jota kasvi saa ympäri vuorokauden. Tästä tulee myös tuoteperheemme nimi: Valo24h. Suomalaiset voivat ylpeillä arktisen luonnon vaikutuksilla ravintotiheyteen: Suomalaisessa pellavassa on 10 - 15 prosenttia enemmän omega-3-rasvahappoja, kuin muilla kasvualueilla kasvaneessa pellavassa. Suomalainen maaperä on turvallinen kasvualusta pellavalle. Valo24h -tuotteissa on pellavan lisäksi suomalaisia marjoja. Mauista löytyvät mustikka, puolukka ja tyrni, jotka omalta osaltaan lisäävät tuotteen antioksidanttipitoisuutta entisestään.

Pellava on suomalaista superfoodia. Paahdettu rouhittu pellava auttaa vatsan toiminnassa, vilkastuttaa
aineenvaihduntaa, auttaa alentamaan kolesterolia, sisältää paljon proteiinia ja magnesiumia jotka ovat
hyväksi lihaksille. Pellavan on sanottu ehkäisevän myös masennusta ja hormoniperäisiä syöpiä, kuten rinta- ja eturauhassyöpää. Vain yhdessä ruokalusikallisessa paahdettua rouhittua pellavaa on koko päivän omega-3-tarve.

Valo24h kaikkituotteet mustikka edellä.jpg

 

http://www.valo24h.fi/