Meconet - Intohimona asiakkaan palveleminen ja tuotannon säilyttäminen Suomessa

Meconet on perheyhtiö, jolla on yli 100 vuoden historia ja kokemus metallien muokkauksesta. Yrityksen tuotteita löytyy mm. pistorasioista, kytkimistä, matkapuhelimista, lukituslaitteista, lääkeannostelijoista, autoista ja työkoneista. Me kaikki olemme yli 100 kertaa päivässä tekemisissä Meconetin tuotteiden kanssa.
 
Teollisen tuotannon säilyttäminen Suomessa ei ole itsestäänselvyys ja Meconetissä tehdään intohimoisesti töitä säilyttämisen puolesta. Tässä on tärkeää, että jokainen meconetilainen tuntee yhtiön tavoitteet ja strategian, jokaisen työtä arvostetaan ja jokaisella on mahdollisuus viihtyä työpaikallaan. Vaikeitakin asioita voidaan nostaa esiin ratkottavaksi. Myös asiakkaan aito arvostaminen näkyy tässä yrityksessä: aktiivista asiakastyötä tekeviä on yrityksessä paljon ja he ovat herkkiä kuuntelemaan asiakasta. 
 
Meconetin reseptissä tuotannon säilyttämiseen ja kasvattamiseen on kolme avainasiaa: 

1. Toimitusvarmuus ja laatu: Asiakkaan tunteminen on tärkeää ja on tiedettävä, millä mittareilla asiakkaat toimittajia mittaavat. 

2. Kilpailukyky: Lean-periaatteet ja jatkuvan parantamisen kulttuuri ovat Meconetissä yksi innovaatioiden lähteistä. Ohjenuorana on, että pitää olla tosi hyvä siinä mitä teet, ja suhtautua tosissaan jatkuvaan parantamiseen.

3. Asiakaspalvelu ja yhteistyö asiakkaan kanssa: Arjen dialogia asiakkaiden kanssa vahvistaa monipuolinen yhteistyö mm. Leaniin liittyvien käytäntöjen jakamisen kautta. 
 
Perinteinen yritys ei ole jäänyt perinteisyyteen kiinni, vaan on intohimoinen arvon tuottamisessa asiakkaille. Näillä resepteillä Meconet aikoo menestyä jatkossakin; tietenkin yhdessä asiakkaittensa kanssa.

www.meconet.net