Morren maailma

Kynä on miekkaa vahvempi!

"Kirjoittaminen on mahtava harrastus. Kautta aikain on nähty, kuinka kynä on miekkaa vahvempi! Kirjallisuus ja kirjoittaminen on minulle sydämen asia. On mahtavaa saada työskennellä luovien ihmisten, todellisten persoonallisuuksien kanssa."

Morren maailma on vuonna 2014 perustettu toiminimi, jonka elinkeinoharjoittajana toimii Hanna ”Morre” Matilainen. Matilainen on opiskellut kotimaista kaunokirjallisuutta Helsingin yliopistossa ja humanististen tieteiden kandidaatiksi hän valmistui yliopistosta vuonna 2012. Kaunokirjallisuuden lisäksi Matilainen on opiskellut yleistä kirjallisuustiedettä, folkloristiikkaa, luovaa kirjoittamista, mediakulttuuria ja suomen kieltä. Matilaiselta on julkaistu yksi tietokirja, kirjallisuudesta tietenkin. Mitä kummaa -opas kotimaiseen spekulatiiviseen fiktioon ilmestyi Avain-kustannuksen julkaisemana vuonna 2014. Lisäksi Matilainen on kirjoittanut novelleja ja esikoisromaani ilmestyy syksyllä 2016. ”Kulttuuriala on erehtymätön aarreaitta – aina riittää uutta ja mielenkiintoista opittavaa ja tutkittavaa!” toteaa Matilainen.

Morren maailma -niminen kirjablogi syntyi vuoden 2007 lopulla ja se on yksi Suomen ensimmäisistä kirjablogeista. Blogi sai yhdessä viiden muun blogin kanssa Suomen messusäätiön myöntämän Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinnon syksyllä 2011. Vuonna 2014 blogin rinnalle syntyi palveluyritys, jonka tavoitteena oli vastata yksityishenkilöiden kustannustoimitustarpeisiin. ”Perustin Morren maailma toiminimen toteuttaakseni omia – ja muiden – unelmia”, luonnehtii Matilainen. Morren maailma tarjoaa kustannustoimitusta kaunokirjallisille teoksille. Tämän lisäksi yritys tarjoaa lausuntopalvelua, oikolukua ja kirjakritiikkejä.

Vastaavia yrityksiä ei ole Suomessa montaa. Morren maailman palvelu on aina henkilökohtaista ja yrityksen kanssa asioiva tietää, kuka hänen kustannustoimittajakseen tulee, luonnollisesti Matilainen itse. ”Kirjoittaminen on aina henkilökohtaista, tunteisiin käyvää ja kirjan julkaisu on monen haave. Haluan olla edesauttamassa siinä. Intohimoinen työni on siis toisen intohimon läpikäymistä”, kuvailee Matilainen. ”Kirjoittaminen ja kirjallisuus on minulle suorastaan elämäntapa. Vapaa-aikanani kirjoitan itse ja luen paljon, kuinkas muuten. Ergonomiapäällikkönä sentään toimii colliepoika Velho”, jatkaa Matilainen vielä huvittuneena.

http://morrenmaailma.fi/wordpress/