Etusivu / Suomeksi / IIF Intohimo 2015-2016 / Sata tarinaa / Murtolan HamppuFarmi

hamppufarmi01.jpg

Murtolan HamppuFarmi 

Murtolan HamppuFarmi on osa Murtolan maatilan kasvinviljelytilaa, joka sijaitsee Lounais-Suomessa Marttilan kunnassa. Tila on kasvanut kolmen sukupolven verran 1920-luvulta lähtien, jolloin ensimmäinen isäntä intohimoisesti raivasi käsin ostamansa 100 ha niityt pelloiksi. Nykyään tilaa kehitetään edelleen intohimoisesti luonnon ehdoilla ja tila on saamassa luomusertifikaatin vuonna 2017. Nykyiseen viljelijäperheeseen kuuluu Ville, Virve ja Elias-poika. Tilan mottona voisi sanoa että: Maailma muuttuu, me se mukana.

HamppuFarmi sai alkunsa vuonna 2013, jolloin olimme mukana Hyötyhamppu -hankkeessa. Vaikka alkuun olikin uuden kasvilajin kanssa paljon opittavaa, mielenkiinto erittäin monipuoliseen kasviin ei laantunut ainoastaan yhden vuoden kokeiluun. Tästä alkoikin mielenkiintoinen, vaiherikas, opettavainen aikakausi tilalla. Niin paljon uusia asioita ja tuttavuuksia on kehittynyt tämän ympärille. Tämä on varmasti se eteenpäin vievä voima mikä auttaa uurastamaan aamusta iltamyöhään näiden asioiden parissa.

Aluksi myimme pelkkää hampunsiementä, jonka kysyntä yllätti meidät positiivisesti ja sytytti intohimomme hamppuun ja sen jalostamiseen” Ville valottaa.

Hamppufarmi myy jälleenmyyntikanavien ja oman verkkokaupan kautta päätuotteitaan: kokonaista siementä, kuorittua, rouhetta, kylmäpuristettua öljyä, hamppusuklaita ja hamppusnacksejä. Tuotteita myydään aina Rovaniemellä asti. ”Lisäksi intohimomme on aktiivisesti kehittää tuotteitamme, jotta pysymme virkeinä. Innovatiivisuus ja rohkeus ovat avainasemassa toiminnassamme. Teemme suurimman osan itse – innovaatioista markkinointiin ja tarvittavien koneiden rakentamiseen. Kokeilemme rohkeasti, emme luovuta ja uskomme omaan tekemiseen” Virve kertoo. 

Hamppufarmi käy paljon messuilla ja pitääkin verkostoitumista tärkeänä. Keskustelut muiden yrittäjien kanssa ovat usein hedelmällisiä. “Kannustamme avoimuuteen ja yhteistyöhön. Tärkeintä on tehdä sitä mihin uskoo, uutta voi aina oppia”.

www.hamppufarmi.fi