Myssyfarmi

myssy01.jpgMyssyfarmi on palkittu Pöytyäläinen luomutila ja designyritys, jonka intohimona on tuottaa täydellisen jäljitettävää luomuruokaa ja ekodesign-asusteita. Tilalla on lähdetty kehittämään ja tuotteistamaan oman tilan tuotantoa ja osaamista tähtäimessään kansainväliset markkinat: Myssyfarmi jalostaa oman ja naapuritilan suomenlampaiden luomuvillasta paikallisten eläkeläisten eli myssymummojen käsinneulomia asusteita ja omien peltojen antimista itse kehittämäänsä Hernerouhetta, perinteistä Hulda-hernettä sekä ainutlaatuisen laadukasta Kylmäpuristettua Luomurypsiöljyä (Vuoden Luomutuote 2015). Tuotteita yhdistää 100% jäljitettävyys, luonnonmukaisuus ja laatu sekä käsityövaltaisuus.

Tila on kuulunut suvulle 1800-luvun alusta asti ja tärkein tulonlähde on vielä toistaiseksi perinteinen viljely, mutta muuten isäntäpari ei ehkä ajattelultaan ja toimintatavoiltaan vastaa ihan perinteistä viljelijäparia. Isäntä Janne Rauhansuu on entinen ammattiurheilija, joka teki paluun Rauhansuun tilalle 15 maailmalla vietetyn vuoden jälkeen. Emäntä Anna Rauhansuu ehti tehdä pitkään uraa mainosmaailmassa ennen paluutaan juurille. Käytyään kaukana, on helpompi nähdä lähelle. Joulukuussa 2015 myssyfarmista tuli ensimmäinen suomalainen maatila, joka on saanut kansainvälistymistuen ELY-hankkeelleen. Tähtäimessämme on olla viiden vuoden päästä kansainvälisesti tunnettu new luxury –brändi.

Tässä tarina siitä, miten myssyfarmi on syntynyt.

Myssyfarmin mielestä intohimoinen yritys uskoo itseensä ja oman kotiseutunsa vahvuuksiin sekä ammentaa todellisesta osaamisestaan. Yrityksen kehittäminen tapahtuu arvoista tinkimättä. Myssyfarmia ajaa eteenpäin vankka usko suomalaisen maatalouden menestysmahdollisuuksiin ja puhtaan ruoan merkitykseen terveydellemme. Me näemme Suomen ainutlaatuisen puhtaana ja kauniina maana, jonka pitää ammentaa omista todellisista vahvuuksistaan – vaikkapa suomenlampaan villasta, joka pehmeydessään pärjää merinovillalle, tai yöttömän yön rypsiöljystä, joka on ravintokoostumukseltaan ainutlaatuinen pohjoinen erikoisuus.

Kun tekee jotain mihin uskoo ja jolla tietää olevan merkitystä, tulokset seuraavat vääjäämättä. Ei ole mikään salaisuus, että sellaiset yritykset jotka rakastavat sitä mitä tekevät ja onnistuvat sytyttämään saman intohimon liekin myös työntekijöihinsä, pärjäävät parhaiten. Myssyfarmilla ajattelemme, että me toimimme tienraivaajina – olemme tottuneet siihen, että teemme asioita, joita muut eivät ole tehneet koskaan ennen. Intohimoinen yritys myös inspiroi muita ympärillään toimivia yrityksiä ja koko yhteiskuntaa. Näytämme suuntaa ja mallia muille, mihin suomalaista maaseutuyrittäjyyttä oikein voi kehittää.

Saamamme palkinnot, avustukset ja lehtijutut tietysti motivoivat jatkamaan, vaikka liiketoiminnassa onkin vielä valtavasti kehitettävää. Myös palaute siitä, miten jotkut ovat kokeneet toimintamme nostavan koko paikkakunnan profiilia, tuntuu todella hyvältä. Sitä me haluammekin tehdä, työllistää paikallisia ja olla hurjan ylpeitä siitä, mistä tulemme.

Suomi on ainutkertaisen hieno maa ja meille itsestään selvät asiat, kuten turvallisuus, puhtaus ja rauhallisuus ovat muualla maailmassa himoittuja asioita. Muille yrityksille haluamme sanoa, että uskokaa omaan itseenne ja osaamiseenne sekä olkaa ylpeitä siitä, mistä tulette.

www.myssyfarmi.fi