Nordautomation

Nordautomation on puunjalostusteollisuuden projektitoimituksiin erikoistunut yritys ja markkinoiden johtava tukinkäsittelytekniikan toimittaja. Yrityksen toimipisteet sijaitsevat Kristiinankaupungissa, Alajärvellä ja Nylandissa Ruotsissa. Työntekijöitä on yhteensä noin 80. ”Omavaraisen suunnittelun ja tuotannon ansiosta hallitsemme projektien koko arvoketjun” kertoo jo neljättä vuosikymmentään yritysmaailmassa vaikuttava toimitusjohtaja Pauli Ojala.

”Asiakkaamme odottavat meidän ymmärtävän heidän tarpeensa ja vaatimuksensa ja tarjoavan heille toimintavalmiin avaimet käteen -ratkaisun.” Ojalan mukaan yrityksen toimintaa ohjaa korkea työmoraali ja luotettavuus. ”Kokonaisen tukinkäsittelylaitteiston toimittaminen, laatu- ja kapasiteettivaatimukset täyttäen, on haastava projekti. Hyvä ryhmähenki tuottaa niin sanottua parviälyä ja antaa parempia tuloksia kuin turha hierarkia tai liiallinen byrokratia.” Johtajuuden käytännönläheinen filosofia on yksi Ojalan intohimoista. ”Työyhteisön luovuus ja osaaminen kasvavat luottamuksesta ja sitoutumisesta, todellisuudessa työyhteisön johtamista ei tarvita kuin kriisitilanteissa.”

”Yli puolet liikevaihdostamme tulee viennistä. Lähimarkkinat löytyvät Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja etäisin projekti Australiasta.” Nordautomationin projektiosaaminen aiotaan jatkossa hyödyntää myös niin sanottuna lähialuelaajentumisena: ”Tuttuja tuoteratkaisuja uusille asiakkaille ja uusia tuotteita tutuille asiakkaille. Kaupat ovat metsäteollisuuden alalla yhä suuremman työn takana. Meillä yritys kasvaa ja kansainvälistyy, ja väitän, että juuri hyvä työporukka on menestyksemme avain.” Intohimoinen yrittäjyys loistaa kauas ja toimii majakkana yhä rajummin kiristyvän kilpailun myllerryksessä. ”Kaikilla on kokemusta siitä, mikä ero on innostamisella ja lannistamisella”, Ojala summaa.

Kun yrityksen johdossa on intohimoinen edelläkävijä, joka antaa muidenkin kuin itsensä olla fiksuja, yrityksellä menee hyvin.

Pauli Ojala - Nordautomation.png

http://nordautomation.fi/