Kouvola - kahvia, iloista asennetta ja kotimaisia tuotteita

Kahviputiikki Papulaari avasi ovensa Kouvolan keskustassa syyskuussa 2015. Yrittäjäpariskunta Tiia ja Kimmo Kero olivat muuttaneet puolisen vuotta aiemmin Helsingistä Kouvolaan, takaisin Kimmon lapsuusmaisemiin. Taakse olivat jääneet vakituinen palkkatyö ja elämä pääkaupunkiseudulla. 

Yksi muutolle Kouvolaan oli halu muokata käsityksiä Kouvolasta. Tiia kyllästyi uutisiin, joissa kerrottiin, miten harmaa ja ankea Kouvola on. ”Halusimme iloisuutta ja piristystä Kouvolan keskustaan. Haluamme näyttää, että Kouvola on vireä paikka ja samalla rohkaista muitakin yrittämään”, Tiia sanoo.

Papulaarista saa kahvia, teetä ja erilaisia herkkuja. Pikkuruinen kahviputiikki on löytänyt tiensä kouvolalaisten sydämiin. Hittituote on Kouvola-kahvi. Joulun alla tuote ehti loppua kesken useampaan otteeseen, kun kouvolalaiset hamstrasivat kaupungin omaa nimikkokahvia. Tuotteen suosio yllätti yrittäjäpariskunnankin.

Alun perin Papulaarista piti tulla pikkuputiikki, jossa myydään paitsi kahvia, myös kotimaisia ja lähellä tuotettuja tuotteita. Hyllyssä on muun muassa kotimaista suklaata, paikallisen pientuottajien leivonnaisia ja paikallista Kouvolan lakritsia. Joulun alla sieltä saattoi ostaa paikallisen tuottajan jouluglögiä. ”Halusimme paikan, jonne voisi tuoda myyntiin kotimaisia lähituotteita ja herkkuja. Kahvila tuli putiikin siivellä”, Tiia sanoo.

Tiia toivoo, että Papulaarin myötä tietoisuus hienoista kotimaisista ja paikallisista tuotteista leviäisi. Kahviputiikin eduksi hän toteaa sen pienen koon ja notkeuden. ”Ala on jatkuvaa muutosta. Reagoimme toiveisiin nopeasti. Esimerkiksi soijamaito ja pakuritee tulivat nopeasti valikoimiin, kun asiakkaat sitä toivoivat. Haluamme olla ajan hermoilla”, Tiia kuvaillee.

Yksi tärkeimmistä jutuista on kuitenkin mahdollistaa paikallisten ja kotimaisten tuotteiden ja tuottajien esiin tuominen. Papulaari on kanava niille.

 

Papulaari1.jpg

Papulaari2.jpg