Etusivu / Suomeksi / IIF Intohimo 2015-2016 / Sata tarinaa / Polar Bear Pitching

Polar Bear Pitching kerää kansainväliset kasvuyritykset, sijoittajat ja median Ouluun.

Vuonna 2016 jo kolmatta kertaa järjestettävä Polar Bear Pitching on maailman viilein kasvuyritystapahtuma, joka tuo kansainvälisen median ja sijoittajat tapaamaan kotimaisia ja ulkomaisia kasvuyrityksiä Ouluun. 

Ainutlaatuinen tapahtuma on kasvanut Tuiran rannalla käsikameralla kuvastusta avantovideosta avantopitchauskilpailuksi ja siitä edelleen kaksi päiväiseksi tilaisuudeksi, joka tarjoaa kasvuyrityksille globaalia medianäkyvyyttä ja työkaluja menestyä kansainvälisillä markkinoilla.

Tapahtuman alkuperäisen idean kehitti Business Kitchenin facilitaattori Mia Kemppaala. Tarkoituksena oli kehittää ratkaisuja työttömiksi jääneiden ICT-osaajien ja alalle valmistuvien opiskelijoiden auttamiseksi. Oulussa oli tuolloin valtavasti potentiaalia, josta ei tiedetty muualla Suomessa tai ulkomailla juuri mitään.

Idea avantopitchauksesta oli niin sekopäinen, että se täytyi toteuttaa.

Tapahtuma on tulos oululaisesta yhteisöllisyydestä. Polar Bear Pitching järjestetään yhteistyössä monien paikallisten toimijoiden kanssa. Kansainvälinen huomio näkyy tapahtumassa ulkomaalaisina pitchaajina ja globaalin median läsnäolona. Onpa avantoon pulahtanut myös USA:n  ex-suurlähettiläs Bruce Oreckin.

Polar Bear Pitching tavoitteena on auttaa kasvuyrityksiä saamaan alkuvaiheen pääomasijoituksia järjestämällä heille tapaamisia ja verkostoitumista sijoittajien kanssa. 

Tulokset ovat olleet hyviä – yli 60% avantoon uskaltautuneista yrityksistä ovat saaneet tarvitsemaansa rahoitusta ja kumppaneita.

Polar Bear Pitching -tapahtuma tuo kansainvälistä näkyvyyttä Oululle sekä tapahtumaan osallistuville yrityksille. Avantopitchauskilpailu striimataan reaaliaikaisesti maailmanlaajuiselle yleisölle lisäten kasvuyritysten ainutlaatuista näkyvyyttä maailmalla. Tapahtuma on saanut mediahuomiota esimerkiksi Japanissa, Uudessa-Seelannissa, USA:ssa ja Norjassa.

Polar Bear Pitching -tapahtuman järjestää Midnight Pitch Fest ry yhteistyössä monien paikallisten ammattilaisten ja toimijoiden kanssa. 

One ice hole. Your pitch. Global audience.

PBP.jpg

www.polarbearpitching.com