Pömilän yksi omistajista Marika Keränen on aina toiminut työelämässä yrittäjäasenteella. Tilaisuus yrittäjäksi avautui veljen myydessä Tyrnävällä toimivaa ravintola Pömilää. Marika yhdessä kahden muun naisen, Sirkku Korkiakosken ja Karoliina Kekin, kanssa päättivät ostaa ravintolan ja tehdä siitä tyrnäväläisten olohuoneen.

Pömilällä onkin pitkät perinteet Tyrnävän historiassa. Jo 1900-luvun alussa Pömilä toimi Tyrnävän meijerialueella osuusmeijerin kahvilana ja paikallisten isäntien taukopaikkona.

Tänä päivänä Marika pyörittää Pömilää yksin. Tyrnäväläiset ovat löytäneet Pömilän ja tulevat mielellään ”pömisemään” viihtyisään ruokapaikkaan. Marikan rakkaus ruuanlaittoa kohtaan näkyy maistuvina lounaina ja monipuolisena salaattipöytänä. Marikan toiveena on tehdä kotiruokaa edullisesti ja tarjota viihtyisä lounaskokemus kyläläisille. Tässä ravintola Pömilä on onnistunutkin.

Intohimo työhön on puskenut yrittäjänaista eteenpäin myös alkuaikojen taloudellisesti haastavina vuosina. Tänä päivänä asiakaskunta on vakiintunut ja pitopalvelupuolikin vetää hyvin. Mutta ei Pömilä olisi mitään ilman tätä päivittäin tiskin takana ja keittiössä touhuavaa iloista naisihmistä. Kaikki Tyrnävällä ja vähän kauempanakin tuntevat Marikan, joka jaksaa porisuttaa kaikkia asiakkaita aina iloisella ja rempseällä otteella.

Ravintola Pömilä tekee myös yhteiskuntavastuullista työtä ottamalla työharjoitteluun niin nuoria opiskelijoita kuin työnhakijoitakin. Onpa Marika mukana myös SPR:n ystävätoiminnassakin sekä tukemassa seurakunnan diakoniatyötä. Joka maanantai Marika keittää vähävaraisille aamupuuron Pömilän keittiössä.

Pömilä2.jpg

Facebook