Timberwise – Intohimona laadukkaat ja värikkäät kotimaiset parketit

Korkealaatuisia suomalaisia parkettilattioita

Oak HW GREY brushed_waxoiled_vertical_dogs_RGB.jpg
Oak_SunshineYellow_brushed matte lacquered_RGB.jpgOak Vintage PYHÄ_sand_waxoil_RGB.jpg
Timberwise on vuonna 2000 perustettu suomalainen perheyritys kotimaisella omistuspohjalla, joka valmistaa korkealaatuisia lankkuparketteja ekologisista ja turvallisista raaka-aineista omassa, Loimaalla sijaitsevassa tehtaassaan. Erikoistumme korkeaan laatuun, laajaan värivalikoimaan ja ennen kaikkea materiaaleihin jotka takaavat koteihin turvallisen ja puhtaamman sisäilman. Edellä mainittujen asioiden ansiosta olemme ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa puulattiavalmistaja jonka tuotteille on myönnetty Allergia- ja astmaliiton Allergiatunnus.

Tarinamme alussa Timberwise tunnettiin heikommin täällä kotimaassa, sillä ensimmäisinä vuosina yli 90% tuotannostamme lähti suoraan vientiin, pääsääntöisesti Keski-Eurooppaan. Tästä juontuu myös vieraskielinen nimemme, vaikka olemme alusta asti olleet kotimainen valmistaja. Tässä vaiheessa tarinaamme Timberwise tunnetaan jo paremmin kotimaan markkinoillakin, ja suomalaisiin koteihin ja julkitilakohteisiin lähtee jo n. 30% tuotannostamme. Kotimaisuus on alusta asti ollut meille kunnia-asia. Muiden valmistajien siirtäessä tuotantoaan ulkomaille, olemme investoineet tuotantoomme ja tuotekehitykseemme varmistaaksemme tuotannon jatkumisen Suomessa. Tuotteemme ovat myös Avainlippu-merkittyjä.

Timberwise- parketit valmistetaan aina EU-alueella kasvatetusta, PEFC-sertifioidusta tammesta sekä saarnesta, lehtikuusesta ja suomalaisesta männystä, vain uudistuvista luonnonmateriaaleista käyttämällä aitoa puuta. Raaka-aineet valikoidaan huolella itse ja ne tuodaan tehtaalle tuoreena lankkuna jatkojalostusta varten. Tuotteiden raaka-aineista vähintään kaksi kolmasosaa on peräisin Suomesta, sillä edellä kulkijana käytämme tuotteemme välirakenteessa kotimaista merenkulkukäyttöön tarkoitettua koivuvaneria. Timberwise on myös maailman ensimmäinen parketinvalmistaja, jonka koko tuotevalikoima valmistetaan käyttämällä liimoja jotka eivät sisällä lainkaan silmiä ja hengitysteitä ärsyttävää formaldehydiä. Formaldehydivapaan liiman kanssa tämä takaa sen että parkettimme kestää vaativissakin olosuhteissa, aina Skandinavian pakkasista Lähi-idän paahtavaan kuumuuteen. Ja kestääpä parkettimme rakenne jopa keittämisen kiehuvassa vedessä!

Timberwise ei käytä tuotteissaan lainkaan eksoottisia tai uhanalaisia puulajeja, vaan parkettiemme väriskaala syntyy aina sävyttämällä. Värivalikoimamme onkin yksi markkinoiden laajimpia, ja löytyypä sieltä perinteisempien sävyjen lisäksi jopa mm. kirkkaan pinkkiä, keltaista ja sinistä lattiaa! Laajasta valikoimastamme löytyy siis lattia niin perinteiseen kuin moderniin sisustukseen.

Tutustu tuotteisiimme ja yritykseemme paremmin nettisivuillamme www.timberwiseparketti.fi