YTK - Työelämän sillanrakentaja

YTK on Suomen suurin työttömyyskassa, jonka jäsenistö edustaa noin 18 % suomalaisista työntekijöistä. Suomessa toimivista 27 työttömyyskassasta YTK on ylivoimaisesti suurin yli 370 000 jäsenellään. YTK:n jäsenmäärä on kasvanut joka vuosi perustamisestaan lähtien. Syitä suosioon on monia, mutta yksi ilmeisimmistä on työelämän muutosten aika, jota elämme. Nykyajan työ ei ole enää elämänpituinen putki, joka suoritetaan yhden työnantajan palveluksessa. Nyt työelämään kuuluvat pätkätyöt, vaihtuvat työnantajat, yt-neuvottelut, uudelleenkouluttautumiset, uravaihdokset, vuorotteluvapaat ja valinnanvapaus.

YTK on työelämän sillanrakentaja

Teemme intohimolla töitä, jotta pystymme turvaamaan jäsenemme toimeentulon silloin, kun työtä ei ole ja mahdollistamme osaltamme, ettei työttömyysturva estä ketään työtöntä ottamasta työtä vastaan. YTK:n 130 henkilön organisaatiosta yli sata henkilöä osallistuu tähän työhön koko työpanoksellaan. Meille on kunnia-asia, että jäsenemme eivät maksa turhasta.

Miksi YTK:ssa halutaan jatkuvasti kehittyä ja kehittää?

Työttömän saama uusi työ on yhä harvemmin toistaiseksi voimassa oleva kokoaikainen työsuhde. Työttömyysturvalaki toimii huonosti, kun työtön henkilö saa työn, joka sisältää piirteitä yritystoiminnasta tai jossa työnantaja on kiinnostunut lopputuloksesta, ei käytetystä työajasta. Teemme työtä sen eteen, jotta lainsäädäntöä kehitettäisiin niin, että työn vastaanottaminen kannattaa aina.

Olemme asiakkaidemme ja toistemme oppaana

Suomalaisten työttömyysturvasta on säädetty laissa, joten työttömyyskassat hoitavat tarkasti määriteltyä lakisääteistä tehtävää. Sen mukaan työttömyyskassan tehtävänä on jäsentensä ansioturvan hoitaminen.

Tämän tehtävän voi hoitaa monella tavalla. Me olemme viimeiset vuodet tehneet työtä sen eteen, että työtön jäsen saa päivärahan mahdollisimman joutuisasti ja että osaamme viestiä ja neuvoa työttömyysturva-asioissa niin, että jäsenemme saavat asiansa hoidettua mahdollisimman helposti. Silmien ja käsien läpi menee päivittäin noin 2 300 päivärahahakemusta ja 1 200 yhteydenottoa. Olemme asettaneet tavoitteeksemme, että meillä on Suomen paras asiakaspalvelu vuonna 2020. Kun saavutamme tämän, olemme osaltamme vieneet suomalaista työelämää eteenpäin isoja harppauksia.

Tutustu meihin!

www.ytk.fi
https://www.facebook.com/ytkkassa
https://twitter.com/YTK_Loimaa
https://youtu.be/yhTa3zhnFmk

YTK rakentaa tulevaisuutta.jpg

YTK:n henkilökunta rakentaa omaa tulevaisuuttaan aktiivisesti ja intohimoisesti. Tulevaisuuspolulla taiteiltiin yrityksen arvot yhdessä jättiteokseen.