Bistro Vilee – paremman ravintolakulttuurin ja ruuan puolesta

Mikkelissä toimiva, viehättävä Bistro Vilee tarjoaa maukasta ja laadukasta lähiruokaa.
Ravintolan yrittäjän, Ilkka Arvolan visio on ollut alusta asti selvä: ruuan on oltava hyvää ja 
ajanmukaista. Vileessä toimitaan juuri päinvastoin kuin monessa valtavirran ravintolassa. 

Raaka-aineet hankitaan suoraan lähiseudun pientoimittajilta sesonkien mukaan, ruoka 
tehdään alusta asti käsityönä ja jokaiseen annokseen panostetaan. Arvolan mukaan juuri 
pienet asiat ovat niitä tärkeimpiä, ja se pitää mielenkiinnon työtä kohtaan yllä. Asiakkaalle 
on tarjottava kokonaisuus: palvelu, kokemus ja ruoka.

Vileen tärkein voimavara on henkilökunta. Kun henkilöstö on motivoitunutta, ovat he myös 
sitoutuneita yritykseen. Siksi henkilöstön työskentelymahdollisuudet on pidettävä hyvänä. 
Bistro Vileen työntekijöistä jokainen saa vaikuttaa omaan työhönsä ja olla oma itsensä. 
Virheitä ei tarvitse pelätä. Kun henkilöstö kehittyy, myös yritys kehittyy. Pitkällä juoksulla se 
tarkoittaa asiakasmäärien lisääntymistä. Yhteisellä intohimolla on suora yhteys toiminnan 
kasvuun. Alun perin Arvoloiden kaksin pyörittämä Bistro Vilee edustaa nykyään 20 henkeä 
työllistävää ravintolatoimintaa. 

”Nälkä kasvaa syödessä”, pätee tämänkin yrityksen toimintaan. Nyttemmin Vileen rinnalle
on perustettu myös Kahvila & Leipomo ja hankittu Street Food- myyntikärry, joka kiertää
Mikkelin seudun tapahtumissa tarjoten asiakkaille laadukasta katuruokaa. Lisäksi Arvola
on muutaman muun intohimoisen yrittäjän kanssa herättänyt henkiin Mikkelin Rapu &
Muikku – festivaalit, jonka tavoitteena on lisätä Etelä-Savon ruokatuotannon näkyvyyttä.
Arvolan intohimoa yrittäjyyteen ylläpitää usko omaan tekemiseen ja halu vaikuttaa
suomalaiseen ravintolakulttuuriin ja ruuan laatuun. Oma tyyli, omistautuneisuus ja luovuus,
niillä voi erottautua näinkin perinteisellä alalla kuin ravintola-ala.

Bistro_Vilee_1_pieni.jpgBistro_Vilee_2_pieni.jpg

bistro_vilee_3.jpg

www.vilee.fi