Etusivu / Suomeksi / Intohimoinen yritys 2016 / Sata tarinaa / Ravintola Musta Lammas

Kuopiolainen Ravintola Musta Lammas on perustettu vuonna 1982 noin vuoden kestäneen entisöintityön jälkeen. Ravintola kohosi nopeasti avaamisensa jälkeen yhdeksi Suomen eturivin ruokapaikoista, ja maine on pitänyt yli 30 vuotta. Ravintola on kuulunut vuodesta 1999 lähtien Ravintolamestarit Oy:n omistukseen.

Musta Lammas sijaitsee kellariholveissa, jotka rakennettiin alunperin vuonna 1862 oluttehtaan käyttöön. Muutama vuosi myöhemmin Gustav Ranin lunasti tehtaan ja alkoi oluen lisäksi valmistaa kuuluisaa Savon Wiinaa, joka aikoinaan oli suurin vientimerkki Suomessa. Vielä 1970-luvulla jykevät kellarit toimivat Raninin panimon edustustiloina.

Lammas180510313 (1).jpgKuva.jpg
Mustan Lampaan jokainen ruokalaji on valmistettu alusta loppuun ravintolan omassa keittiössä parhaista raaka-aineista. Jatkuvasti vaihtuva ruokalista ja teemaviikot antavat mahdollisuuden nauttia aina uusista ihanista makuelämyksistä. Keittiössä käytetään mahdollisimman paljon läheltä tulevia raaka-aineita. Lähialueiden metsien aarteet hyödynnetään keräämällä sieniä, marjoja ja villiyrttejä asiakkaiden lautasille. Ravintola Musta Lammas on hyväksytty gastronomisen seuran Chaine des Rotisseurs'n kilpiravintolaksi.

www.mustalammas.net