Esittely Introduction

Rigoletto on psykologinen draama, jossa ei turhaa sä-veltä lauleta. Henkilöt saavat luonteensa mukaista musiikkia: Gilda aloittaa iloisena tyttö - nä, nousee isäänsä vastaan ja päätyy uhrautumaan rakkau-tensa puolesta – ja murtaa näin isän sydämen. Hänen kujeileva teemansa muuttuu uhmakkaan dramaattiseksi. Mantovan herttuan hittiaariat ovat karika-tyyri pinnallisesta kerskurista, Rigoletto sylkee hoville vihaansa ja laulaa herkästi tyttärelleen.

Teoksen kapellimestarin Philippe Auguinin mukaan Rigoletto on ennen kaikkea teatteria. Musiikki tukee tarinan dramaturgiaa poikkeuksellisen tarkasti. ”Verdi tekee musiikillaan tarinan hen-kilöt eläviksi ja kuvailee heidät ymmärrettävästi. Yleisö havait-see heti, minkälainen hahmo on kyseessä. Siksi Rigoletto on mestariteos.” Savonlinnassa nähtävästä produktiosta Auguin on innostunut: ”Ihailen David McVicarin tapaa ohjata laulajia. Hän nostaa esiin todellisen Rigoleton.”

Ooppera ei sovellu lapsille.

Kapellimestari: Philippe Auguin
Ohjaaja: David McVicar
Lavastussuunnittelija: Tanya McCallin
Pukusuunnittelija: Tanya McCallin
Koreografi: Jo Meredith
Valaistussuunnittelija: David Finn
Kuoromestari: Matti Hyökki

Info Info

Esitykset:
 5.7. (ensi-ilta)
 8.7., 10.7., 16.7. & 19.7.2019
 klo 19

Esityskieli italia.
 Tekstitys suomeksi ja englanniksi.
 Esityksen kokonaiskesto n. 2 tuntia 30 minuuttia. Yksi väliaika.

Rooleissa mm. Sami Luttinen, Emanuela Pascu, Juha Kotilainen, Anu Ontronen, Ivan Magrì.
Pääroolien esittäjät ilmoitetaan myöhemmin.

Savonlinnan Oopperajuhlakuoro
Savonlinnan Oopperajuhlaorkesteri

Savonlinnan Oopperajuhlien sivuilla käytetään evästeitä käytön optimoimiseksi. Lue lisää. Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK