Etusivu / Suomeksi / Medialle / Tiedotteet / 2017 / Haastattelussa Faustin kapellimestari Philippe Auguin
2017

Haastattelussa Faustin kapellimestari Philippe Auguin

11.10.2017 10:00

Yleisölle on luvassa autenttisen ranskalainen grand opéra, lupaa Faustin kapellimestari Philippe Auguin, joka johtaa teoksen ensi kesänä Savonlinnan Oopperajuhlilla.

"On tärkeää tulla katsomaan teosta sellaisena kuin se oikeasti on. On mielenkiintoista palata teoksen äärelle ja huomata, että noin sen kuuluu mennä, eikä niin kuin se on useita kertoja tehty." 

Faust palaa Oopperajuhlien ohjelmistoon pitkän tauon jälkeen uudistettuna versiona. Ohjaaja Vilppu Kiljuselta on odotettavissa psykologisesti tarkkasilmäinen ja päivitetty tulkinta. Auguinin mielestä Olavinlinna sopii Faustin kaltaisen suuroopperan näyttämöksi erinomaisesti. 

"Monen oopperan kohtaukset ovat suurikokoisia, kuten kuorokohtaukset ja lopun finaali. Toiset taas ovat intiimejä, esimerkiksi Margaretan, Faustin ja Mefiston kohtaus puutarhassa. Näihin kaikkiin linna tuo odotetun vaikuttavuudeen."

Auguin korostaa, että Faustin musiikissa kyse ei ole pelkästään kauniista musiikista ja kuuluisista sävelmistä - vaan myös sen vahvuudesta. 

"Yleisö tulee kuulemaan ja näkemään yhden kaikkien aikojen parhaista teoksista. Tavoitteeni on tarjota yleisölle koko tämän musiikin vahvuus. Jos oikeasti noudatetaan partituuria, ja tehdään kaikki niin kuin on tarkoitettu, niin teos on vielä parempi kuin ihmiset olettavat sen olevan."

Faustin esitykset Savonlinnan Oopperajuhlilla ovat 7.7. (ensi-ilta), 11.7., 16.7., 20.7. ja 25.7.2018 klo 19. Esityksiä tähdittävät kotimaiset ja kansainväliset huippusolistit mm. Tuuli Takala, Marjukka Tepponen, Jesus Garcia ja Ville Rusanen.

Katso Auguinin videohaastattelu tästä.