Etusivu / Suomeksi / Medialle / Tiedotteet / 2017 / Nuori laulajalupaus Maiju Vaahtoluoto odottaa innolla ensimmäistä solistitehtäväänsä Oopperajuhlilla
2017

Nuori laulajalupaus Maiju Vaahtoluoto odottaa innolla ensimmäistä solistitehtäväänsä Oopperajuhlilla

Maiju Vaahtoluoto_kuvaaja Ville Paul Paasimaa.jpg
21.11.2017 14:45

Maiju Vaahtoluodolla on edessään hieno ja tärkeä vuosi. Hän valmistuu musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian laulumusiikin osastolta, debytoi Kansallisoopperan lavalla Mozartin Taikahuilun Kolmantena naisena ja päättää kautensa Oopperajuhlilla Madama Butterflyn Katen roolissa.

Madama Butterfly on teoksena Maijulle jo ennestään hyvin tuttu, sillä hän sai laulaa sitä Oopperajuhlakuorossa teoksen edellisillä esityskierroksilla vuosina 2009, 2010 ja 2014. Vaikka Katen rooli on koko teoksen mittakaavassa pieni, Maiju kokee työn kuitenkin haastavan mielekkäänä.

”Katen hahmolla on suuri merkitys tarinan juonen kannalta oopperan lopussa ja se tulee tehdä vakuuttavasti. Olen hyvin innoissani päästessäni työskentelemään Madama Butterflyn osaavan työryhmän kanssa ja odotan jo kovasti harjoitusperiodia. Olen aivan varma, että yleisön ei tarvitse tälläkään kerralla pettyä luomaamme tarinaan”, sanoo Maiju.

Madama Butterflyn musiikkia rakastava Maiju on Savonlinnasta kotoisin oleva mezzosopraano, jonka elämään Oopperajuhlilla on ollut suuri vaikutus. Hän on ehtinyt tehdä Oopperajuhlilla jo monenlaista työtä ja odottaa nyt malttamattomana ensimmäistä solistitehtäväänsä linnan muurien sisällä.

Tule kuulemaan, kuinka tämä mezzosopraano ottaa uuden roolin haltuunsa ja hurmaa yleisönsä ensi kertaa Oopperajuhlien solistina! Tarkemmat esitystiedot löytyvät täältä.