Etusivu / Suomeksi / Medialle / Tiedotteet / 2017 / Oopperajuhlakuoroon hakijoiden määrä hipoi ennätystä
2017

Oopperajuhlakuoroon hakijoiden määrä hipoi ennätystä

28.9.2017 13:00

Savonlinnan Oopperajuhlakuoron koelaulut kaudelle 2018 on saatu päätökseen. Hakijoiden määrä hipoi ennätystä ja laulajien korkea taso ilahdutti.

Koelauluja ensi kautta varten pidettiin yhteensä neljä; Savonlinnassa, Jyväskylässä ja Helsingissä kahdesti. Koelauluihin ilmoittautui yhteensä 221 laulajaa. Oopperajuhlakuoro harjoittelee talven aikana seitsemänä viikonloppuna Helsingissä, Hotel Rantapuistossa. Ohjelmistossa on neljä oopperaa: Patarouva, Otello, Faust ja Madama Butterfly, joissa kolmessa ensin mainitussa kuoro on maksimikokoonpanossaan. 

Korkeatasoinen Oopperajuhlakuoro ei pelkää uudistumista. Oopperajuhlien musiikkituottaja Olli Tuunanen kertoo, miksi menestyvääkin kokoonpanoa muutetaan hieman joka vuosi: "Niin kuin Champions Leaguen voittanut jalkapallojoukkuekin uusiutuu mestaruuden jälkeen - vaikka luulisi, että voittanutta joukkuetta ei kannata vaihtaa - niin meilläkin kuoro uusiutuu. Tämä varmistaa joka vuosi sen innokkaan ja iskukykyisen, sopivalla tavalla nuoruutta ja kokemusta yhdistävän huipputiimin syntymisen. Talvi harjoitellaan ja haetaan yhteistä sointia ja kesäkuun lavaharjoitusperiodi hitsaa lopullisesti palikat yhteen."

Kuoronjohtajana kaudella 2018 jatkaa Matti Hyökki, leirien harjoituspianisteina soittavat Hans-Otto Ehrström ja Tatu Erkkilä.