Viisi suositusta Savonlinnan seudulle

 

 

harjukuva.jpg

 
1)   Olut kuuluu Suomen suveen ja pienpanimot ovat ehdottomia vierailukohteita kaikille elämäniloisille matkamiehille ja -naisille. Savonlinna on noussut viime vuosina jopa kansainvälisten olutpiirien kiinnostuksen kohteeksi, onhan kaupungissa peräti kaksi kiehtovaa mallasjuomapajaa. Panimoravintola Huvilan keikkatarjontaan kannattaa tutustua ennakkoon netissä. Itselleni Mustan Virran Panimon keskiaikaa henkivä panimoterassibaari Olavinlinnaa vastapäätä on Se paikka, jota kautta kuljetaan keskustasta oopperaan. Ja jonne palataan tunnelmoimaan illan esitystä.  

2)   Harva suomalainen matkakohde on viime vuosina herättänyt niin vuolaan innostunutta keskustelua, kuin Linnasaaren kansallispuistossa sijaitseva kylpylähotelli Järvisydän. Omia suosikkejani ovat aitosavolainen Saunamuailma ja Järvikylpylä. Paikka on ollut Heiskasen suvun vastuulla jo 11 sukupolven ajan. Eli vuodesta 1658. 

3)   Savonlinna on ollut omaperäinen katuruokakaupunki jo kauan ennen kuin koko termiä oli keksittykään. Lörtsyt ja paistetut muikut kuuluvat pakollisiin kokemuksiin. Aamuyöllä nakkikioksin luukulla ässälause on ”Lihatsu Suomi-makkaralla”. Ruokaravintolaa etsivän kannatta suunnata Sarastoon ja Linnakrouviin. Luvassa kansainvälisen tason ylittävää lähiruokaa. Kaupungin paras alkupalapöytä eli Wanhan Kasinon ”Makujen Aariat” on saanut innoituksensa maailman rakastetuimmista oopperoista. 

4)   Ikimuistoisin – ja yllättävän edullinen - tapa mennä oopperaan on tehdä se laivalla. M/S Elviira lähtee päivittäin matkustajasatamasta klo 17.30 ja kauniin saariston ihailun jälkeen saavutaan linnan takalaituriin 18.30, eli puoli tuntia ennen esityksen alkua.

5)   Miten Savonlinnaan pääsee? Vaikkapa lentokoneella päivittäin Helsingistä, tai autolla mistä tahansa. Itse hyppään Helsingissä junaan ja vaihdan Parikkalassa toiseen. Loppumatkan nautin Suomen kauneimmasta rataosuudesta, reitti kun kulkee Punkaharjun jylhän kansallismaiseman läpi. 
 
Savonlinnan Oopperajuhlien sivuilla käytetään evästeitä käytön optimoimiseksi. Lue lisää. Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK