Norppaoopperan maailmanensi-ilta kutsuu Saimaan aalloille lapset ja aikuiset

”Kaukaisessa maankolkassa on sokkeloinen ja kaunis järvi nimeltä Saimaa. Saimaa-järvessä asuu norppa nimeltä Lumi ja hänen parhaat ystävänsä Sipi Simpukka ja Iäkäs Särki. Eräänä kesänä aurinkoinen sää Saimaalla jatkuu, vaikka syksyn pitäisi jo tulla. Yhdessä Lumi, Sipi ja Iäkäs lähtevät vaaralliselle matkalle pelastamaan talvea.”

Oopperajuhlien arvokas työ lasten ja nuorten hyväksi jatkuu. Norppaooppera on suomalaisten alakoulujen äänestämästä tarinasta luotu kantaesitys. Oopperan säveltänyt Timo-Juhani Kyllönen, libretoksi tarinan on jalostanut Iida Hämeen-Anttila. Teoksen johtaa kapellimestari Atso Almila.

Koko perheen Norppaoopperassa tarinaa kuljetaan laulamisen lisäksi tanssin, sirkuksen ja visuaalisen teatterin keinoin. Norppaooppera on ohjaaja Minna Vainikaisen kolmas ohjaus Savonlinnan Oopperajuhlille:”Ohjaajana minulla on ollut ilo saada miehitykseen loistavat laulajat ja tanssija-akrobaatit. Yksi vaikuttavimmista elementeistä oopperaa ohjatessani on orkesteri. Esityksemme antaa harvinaisen tilaisuuden lapsille päästä kuuntelemaan orkesterimusiikkia.”

Lumi Norpan pääroolin laulaa Timo Mustakallio –laulukilpailun voittaja 2011 Miina-Liisa Värelä. Hänen seikkailutovereinaan Sipi Simpukkana esiintyy Niina Keitel ja Iäkäs Särki –roolissa Juha Kotilainen.

Norppaooppera toteutetaan yhteistyössä Fortumin, OP-Pohjolan ja Sitran kanssa.

Lue lisää ja osta liput tästä                   

 
 Savonlinnan Oopperajuhlien sivuilla käytetään evästeitä käytön optimoimiseksi. Lue lisää. Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK