Tapahtumat

I näytös

Kreivi Massimilianon poika Carlo on ajautunut rosvojoukkoon. Hän muistelee haikeana kotia ja rakastettuaan, serkkutyttö Amaliaa. Aikeet palata kotiin kariutuvat, kun pikkuveli Francesco ilmoittaa kirjeessä, ettei kotiin ole asiaa. Carlo vannoo veljesvalan rosvojen kanssa.

Kreivin linnassa Francesco haluaa päästä isästä ja veljestä eroon. Hän päättää valehdella isälle, että Carlo on kuollut. Näin ukko kuolee suruun. Massimiliano nukkuu huoneessaan ja Amalia laulaa tämän vuoteen äärellä. Francesco saapuu kamariherra Arminion kanssa kertomaan suru-uutisen Carlosta. Veljen viimeinen toive oli, että Amalia menisi Francescon kanssa naimisiin. Näytös päättyy kvartettoon sekavissa tunnelmissa.

II näytös

Francesco on noussut valtaan. Amalia suree Massimilianoa ja Carloa, mutta Arminio kertoo kummankin olevan elossa. Amalia iloitsee taiturillisin kuvioin. Francesco tulee ottamaan Amalian omakseen. Kun tämä vastustelee, kohtauksesta kasvaa dramaattinen duetto.

Carlo pelastaa kuolemaan tuomitun rosvon muiden riemuksi. Hän jää yksin ja häilyy epätietoisena duurin ja mollin välillä, kunnes rosvot houkuttelevat hänet sotaisaan joukkokohtaukseen.

III näytös

Amalia on paennut Francescoa metsään. Hän rukoilee apua ensimmäiseltä näkemältään mieheltä, joka on Carlo. Rakastavaiset syöksyvät kiihkeään kohtaukseen.

Myöhemmin Carlo painii omatuntonsa riivaamana harkiten jopa itsemurhaa, kun Arminio hakee hänet rosvoleiriltä. Carlon on tavattava läheisessä tornissa viruva vanki, kuolemansairas Massimiliano. Vanhus kertoo joutuneensa Francescon vangitsemaksi mutta ei tunnista Carloa, joka vannoo kostoa.

IV näytös

Francesco pelkää jumalten kostoa ja ripittäytyy papille. Rosvolauman äänet kantautuvat linnaan ja Francesco ryntää kuolemaan. Rosvot tuovat vangitsemansa Amalian Carlon luo. Carlon rikollisuus paljastuu Amalialle, joka vannoo silti rakastavansa tätä. Mutta veljesvala voittaa rakkauden. Carlo tappaa Amalian ja pakenee rosvojen mukana.


Savonlinnan Oopperajuhlien sivuilla käytetään evästeitä käytön optimoimiseksi. Lue lisää. Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK