Etusivu / Suomeksi / Laulukilpailu / Timo Mustakallio -laulukilpailu 2017

Timo Mustakallio -laulukilpailu

Savonlinnan Oopperajuhlat ja Timo Mustakallio -säätiö yhteistyössä Suomen Kulttuurirahaston Eero Rantala -rahaston kanssa järjestävät Timo Mustakallio -laulukilpailun 16.7.2017 Savonlinnassa. Kilpailun tarkoituksena on auttaa uusia, lahjakkaita suomalaisia laulajia kehittämään kykyjään.

Vuoden 2015 Timo Mustakallio -laulukilpailun voitti basso Markus Suihkonen. Suomen Kulttuurirahaston Eero Rantala -rahastopalkinnon sai sopraano Sanna Matinniemi.
 
Apurahavoittajat

  
Vuoden 2017 laulukilpailun säännöt:

Kilpailu on avoin suomalaisille laulajille, jotka ovat syntyneet vuonna 1991 tai sen jälkeen. Kilpailussa on yksi yhteinen sarja mies- ja naislaulajille. Osanottajalla saa olla enintään kahden vuoden kokemus laulajan ammatissa. Timo Mustakallio -laulukilpailuun voi osallistua enintään kaksi kertaa.

Kilpailuun ilmoittautuminen

Allekirjoitettu osallistumisilmoitus on toimitettava laulukilpailun sihteeristölle viimeistään 31.3.2017 mennessä (postileima 31.3.2017 riittää) osoitteella: 
Timo Mustakallio -laulukilpailu / Savonlinnan Oopperajuhlat,
Olavinkatu 27, 57130 Savonlinna.

Ilmoittautumislomake 2017 TMKL.pdf


Osallistumisilmoitukseen on oheistettava seuraavat liitteet:

·    CV, jossa selvitys musiikkiopinnoista ja merkittävimmistä esiintymisistä sekä aiemmista kilpailuista (maksimissaan yksi arkki)
·    kopio passista tai muusta henkilöllisyystodistuksesta
·    editoimaton CD-levy, joka sisältää yhden liedin ja yhden ooppera-aarian pianosäestyksellä.
·    hakijan valokuva (vähintään 9 x 12 cm). Kuvan voi lähettää myös sähköpostitse jpg-tiedostona osoitteeseen: marikki.laaksonen@operafestival.fi
·    kilpailun ohjelmisto

Osallistumisilmoituksia tai niiden liitteitä ei palauteta. Faksilla tai sähköpostitse lähetettyä osallistumisilmoitusta ei hyväksytä. Myöhästyneitä tai puutteellisia osallistumisilmoituksia ei hyväksytä.

Esikarsinta
Kilpailutoimikunnan nimeämä esikarsintalautakunta valitsee CD-äänitteiden perusteella laulajia esikarsintaan, joka järjestetään toukokuussa Helsingissä. Esikarsinnassa kilpailija esittää yhden liedin ja yhden ooppera-aarian pianosäestyksellä. Esikarsintaa varten kilpailutoimikunta nimeää pianistin, mutta kilpailija saa halutessaan käyttää myös omaa pianistiaan. Kilpailijan on pyydettäessä toimitettava kilpailuohjelmistonsa pianomateriaali kilpailun sihteeristölle etukäteen.

Kilpailuun valittujen laulajien nimet julkistetaan karsintaa seuraavana päivänä Savonlinnan Oopperajuhlien kotisivuilla osoitteessa www.operafestival.fi. Kaikille kilpailuun valituille ilmoitetaan myös henkilökohtaisesti. Kilpailuun valituilla laulajilla on oikeus tehdä muutoksia osallistumisilmoituksessa ilmoittamaansa kilpailuohjelmistoon 19.5.2017 saakka. Tämän jälkeen muutoksia ei enää voi tehdä.

Kilpailujärjestyksen arvonta
Kilpailujärjestys arvotaan 15.7.2017 Savonlinnassa. Arvontatilaisuudessa on jokaisen kilpailijan oltava henkilökohtaisesti läsnä.

Kilpailun kulku ja ohjelma

Kilpailussa on kaksi erää (alku- ja loppukilpailu), jotka ovat julkisia tilaisuuksia. Ohjelman järjestys on molemmissa erissä vapaa mutta kilpailuohjelmiston kesto kussakin erässä saa maksimissaan olla 10 minuuttia.

Osanottajilla on mahdollisuus käyttää kilpailun säestäjiä. Ennen alkukilpailua kilpailijalla on oikeus harjoitella säestäjän kanssa yksi tunti. Kilpailijat voivat myös tuoda oman säestäjän omalla kustannuksellaan. Kilpailuohjelmiston kappaleet on esitettävä alkuperäisessä sävellajissa ja niiden alkuperäisellä kielellä. Ooppera-aarioista esitetään myös resitatiivi. Kilpailijan on pyydettäessä toimitettava kilpailuohjelmistonsa pianomateriaali kilpailun sihteeristölle etukäteen.

Alkukilpailu sunnuntaina 16.7.2017 klo 11.00 Savonlinnasalissa
Ohjelma: Vapaavalintainen lied ja ooppera-aaria.

Loppukilpailu sunnuntaina 16.7.2017 klo 19.00 Savonlinnasalissa
Ohjelma: Vapaavalintainen lied ja ooppera-aaria, ei kuitenkaan samat kuin alkukilpailussa.

Tuomaristo
Jorma Silvasti, puheenjohtaja
Tommi Hakala
Hannu Lintu
Edith Mathis

Palkinnot
Timo Mustakallio -laulukilpailussa voittajille jaetaan kaksi palkintoa. Suuruudeltaan voittajan palkinto on 15.000 euroa ja Suomen Kulttuurirahaston Eero Rantalan rahastosta jaettava palkinto on 10.000 euroa. 

Kilpailun finaaliin valituille järjestetään mestarikurssi Savonlinnassa kesällä 2018. Kurssin rahoittaa Suomen Kulttuurirahaston Eero Rantalan rahasto sekä Savonlinnan Oopperajuhlat ja sen järjestelyistä vastaa Savonlinnan Musiikkiakatemia. Finaaliin valituille laulajille kurssi on maksuton.

Muita sääntöjä
Kilpailun palkintojen voittajat sitoutuvat esiintymään konsertissa Savonlinnasalissa oopperajuhlakaudella 2018.

Kilpailun järjestäjällä on rajoittamaton oikeus radioida ja äänittää, kuvanauhoittaa, televisioida ja filmata sekä tehdä äänilevyjä kilpailuesityksistä ja esittää osia kilpailuesityksistä Internet-sivuilla ja muissa tietoverkoissa ilman eri korvausta kilpailijoille tai heidän säestäjilleen.

Kukin kilpailija maksaa esikarsintaan ja kilpailuun osallistumisesta koituvat matka- ja majoituskulunsa sekä mahdollisen oman säestäjänsä kulut itse.

Lisätietoja
Marikki Laaksonen, puh. 040 533 5210, marikki.laaksonen@operafestival.fi

Savonlinnan Oopperajuhlien sivuilla käytetään evästeitä käytön optimoimiseksi. Lue lisää. Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK