Jäsenyys

Savonlinnan Oopperajuhlien Kannatusyhdistyksen ooppera- ja kulttuurimatka Dresdeniin 19.-22.10.2023

Tervetuloa mukaan Oopperajuhlien Kannatusyhdistyksen oopperamatkalle Dresdeniin! Semperoper Dresden on eräs Euroopan perinteikkäimpiä ja maineikkaimpia oopperataloja. Sen solistiensemble on tunnetusti äärimmäisen korkeatasoinen, vierailevina solisteina on tähtiä oopperamaailman huipulta. Tasokkaiden oopperaesitysten moottorina myös orkesterimontussa joka ilta soittava Staatskapelle Dresden, jonka maine on vähintään oopperatalon veroinen.

Tämän matkan musiikillinen teema on italialainen bel canto, molemmat koettavat oopperat edustavat mainittua tyyliä ja aikakautta. Meille suomalaisille erityinen mielenkiinto kohdistuu perjantain Lemmenjuoma-tuotannon ensi-iltaan, jossa Tuuli Takala tekee roolidebyyttinsä Adinana. Tuuli on luvannut tulla tervehtimään ryhmäämme esitystä seuraavana päivänä, jolloin kaikilla matkalaisilla on mahdollisuus kysellä häneltä menneen ensi-illan tunnelmista.

Oopperaesitysten lisäksi matkaohjelmamme tarjoaa monipuolisen kokemuksen Dresdenistä ja sen idyllisestä lähiympäristöstä. Vuosisatoja nähnyt barokin helmi Elbe-joen laaksossa on nyt entisöity täyteen loistoonsa 2. maailmansodan massiivisten pommitusten jälkeen. Kaupungin historiallisen keskustan upeiden rakennusten kruununa on loisteliaasti jälleenrakennettu Frauenkirche.

Dresden oli myös Richard Wagnerin kotikaupunki ja tärkeässä asemassa hänen säveltäjäuransa alkuvaiheessa. Vierailu Wagnerin Lohengrinhaus-kesäkodissa kuuluu siis itsestäänselvyytenä tällekin matkalle. Vierailemme matkan aikana myös mm. posliinikaupunki Meissenissa.

Savonlinnan Oopperajuhlien puolesta matkalla on mukana PR-koordinaattori Olli Tuunanen, matkanjohtajana ja oppaana Dresdenissä asuva Sirkka-Liisa Aalto, joka tuntee kotikaupunkinsa kenties paremmin kuin kukaan toinen suomalainen. Vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii Lomalinja.

Matkaohjelma

Torstai 19.10.
Klo 11.25–12.25 Finnairin lento Helsingistä Berliiniin.

Berliinin uudella lentokentällä ryhmää on vastaanottamassa matkanjohtaja-opas Sirkka-Liisa Aalto. Berliinistä Dresdeniin (160 km) matkustetaan bussilla, välillä pysähdys taukopaikalla, jossa mahdollisuus ostaa välipalaa. Matkan aikana Sirkka-Liisa johdattelee matkalaiset Saksan ja Dresdenin historiaan, nykypäivään ja ajankohtaisiin tapahtumiin.

Noin klo 16 saapuminen Dresdeniin. Majoittuminen Townhouse Dresden**** -hotelliin.

Tyylikäs ja rauhallinen hotelli sijaitsee historiallisessa keskustassa, aivan Frauenkirchea vastapäätä Neumarkt-aukiolla, joka on erittäin vilkas kävelyalue monine ravintoloineen ja tasokkaine liikkeineen. Useimmat aukiota ympäröivät rakennukset ovat alkuperäisen mukaista barokkiarkkitehtuuria. Majoittumisen jälkeen tutustuminen opastetun kävelykierroksen myötä historialliseen keskustaan hotellin lähiympäristössä. Kävely päättyy läheiseen ravintolaan, jossa kolmen ruokalajin tervetuloillallinen, lasi viiniä, vesi ja kahvi.

20.10. Perjantai
Klo 06.30 alkaen herkullinen buffet-aamiainen.

Klo 09 opastettu kiertoajelu (n. 2 t) keskustan ulkopuolisiin kaupunginosiin tutustuen.

Bussiretki jatkuu Graupan maalaiskylään (20 km), jossa tutustumme Richard Wagnerin entiseen kesäkotiin (Lohengrinhaus). Maaseudun rauhassa hän nautti olostaan ensimmäisen vaimonsa Minnan kanssa ja sävelsi täällä mm. Lohengrin-oopperansa. Talon vieressä sijaitsevassa entisessä metsästyslinnassa on mielenkiintoinen uudistettu Richard Wagner -museo ja -näyttely, johon myös tutustumme.

Wagnerin jalanjäljiltä jatkamme Pillnitzin huvi- ja kesähallintopalatseille. Barokkiajan linnarakennuksia on kaksi, Wasserpalais ja Bergpalais. Nämä Saksin vaaliruhtinas ja Puolan kuningas August Väkevän perustamat huvilinnat ja myöhemmin kuninkaiden kesäresidenssi ovat yhdessä Saksan suurin ”chinoiserie”-, eli kiinalaisarkkitehtuuria mukaileva kokonaisuus. Teemme kierroksen linnan upeassa puutarhassa Elben rannalla ja nautimme lounaan Pillnitzin linnaravintolassa.

Palaamme bussilla takaisin Dresdeniin pysähtyen matkalla Pfund’s Molkereissa, ”maailman kauneimmassa maitokaupassa”, joka on kuin satukirjasta.

Klo 17–18 Olli Tuunasen pitämä illan oopperan esittely (hotellissa), lasi kuohuviiniä.

Klo 18.15 Kävely yhdessä Semperoperiin (n. 10 min.).

Klo 19 Gaetano Donizetti: L’elisir d’amore (Lemmenjuoma), 1. kategorian istumapaikat.

Kapellimestari: Gaetano d’Espinosa
Ohjaus: Michael Schulz
Lavastus: Dirk Becker
Puvustus: Renée Listerdal

Solisteina mm.
Adina: Tuuli Takala
Nemorino: Khanyiso Gwenxane
Dulcamara: Markus Marquardt
Belcore: Sebastian Wartig

Oopperaesityksen jälkeen mukavaa yhdessäoloa hotellin viihtyisässä Riva-näköalabaarissa, 6 krs. – meille yksityistilaisuus. Lasi viiniä ja pienet canapé-leivät.

21.10. Lauantai
Klo 06.30 alkaen herkullinen buffet-aamiainen.

Klo 10 opastettu vierailu yhdessä Neues Grünes Gewölbe -aarrekammioon. Museossa on yli 1000 erilaista aarretta, mm. August Väkevän kultainen kahvikalusto ja Intian suurmoguli Aureng Zeb valtaistuimellaan viettämässä syntymäpäiväjuhlaa.

Tutustuminen muihin museoihin oman valinnan ja kiinnostuksen mukaisesti. Omaa aikaa ostosten tekoa varten, lounas myös oman valinnan mukaan.

Klo 15–16 Sopraano Tuuli Takalan tapaaminen hotellin Riva-baarissa, kahvia ja pikkuleivonnaisia.

Klo 17–18 Olli Tuunasen pitämä illan oopperan esittely, lasi kuohuviiniä.

Klo 18.15 Kävely yhdessä Semperoperiin (n. 10 min.).

Klo 19 Vincenzo Bellini: La Sonnambula (Unissakävijä), 1. kategorian istumapaikat.

Kapellimestari: Antonello Allemandi
Ohjaus: Rolando Villazón
Lavastus: Johannes Leiacker
Puvustus: Brigitte Reiffens.

Solisteina mm.
Amina: Emily Pogorelc
Elvino: Maxim Mironov
Rodolfo: Georg Zeppenfeld
Teresa: Nicole Chirka

Oopperaesityksen jälkeen mukavaa yhdessäoloa hotellin viihtyisässä Riva-näköalabaarissa, 6 krs. – meille yksityistilaisuus. Lasi viiniä ja pienet canapé-leivät.

22.10. Sunnuntai
Klo 06.30 alkaen herkullinen buffet-aamiainen.

Klo 09 lähtö hotellista, jota ennen huoneiden luovutus.

Bussimatka viini- ja posliinikaupunki Meisseniin (25 km). Tutustuminen Meissenin posliinimanufaktuurin näytöstyöpajaan ja museoon. Matkan päätöslounas posliinimanufaktuurin ravintolassa, tarjoiltuna Meissenin posliiniastioilta. Lyhyt kävelyretki Meissenin historiallisessa keskustassa.

Klo 14.30 bussimatka Berliinin lentokentälle (160 km). Matkalla pysähdys taukopaikalla, lentokentälle saapuminen n. klo 17.15.

Klo 19.15–22.05 Finnairin lento Berliinistä Helsinkiin.

Matkan hinta

1750 €/hlö

Hintaan sisältyy:

    • Finnairin reittilennot Helsinki-Berliini-Helsinki turistiluokassa
    • majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
    • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
    • oopperalippu Lemmenjuoma-oopperaan 1. kategorian istumapaikoille
    • suomalaisten asiantuntijaoppaiden palvelu

Lisämaksusta

21.10. lauantaina
La Sonnambula -ooppera, 1. hintakategorian paikoille 95 €.
Yhden hengen huoneen lisämaksu 200 €.

Matkan hinta edellyttää 25 matkustajaa. Matkustajamäärän ollessa 20–25, on matkan hinta 1820 €/hlö.

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT

Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
– viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 300 €/hlö
– 59–36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
– 36 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta.

MATKAVARAUKSET JA -TIEDUSTELUT

Lomalinja, ryhmämatkat: 010 289 8101
lomalinja@lomalinja.fi