Jäsenyys

Upea oopperamatka Pariisiin 23.-26.3.2023

Savonlinnan Oopperajuhlien Kannatusyhdistyksen oopperamatkan kohteena ovat tällä kertaa Pariisi ja sen molemmat oopperatalot; perinteinen Opéra Garnier ja uudempi, pariisilaisen oopperan nykynäyttämö, Opéra Bastille. Viimemainitussa on matkan aikana tarjolla kaksi upeaa teosta, Ambroise Thomas´n Hamlet ja John Adamsin Nixon in China. Hamletin solistimiehitys on loistelias ja savonlinnalaisittain erityisen kiinnostava, onhan lavalla kolme Oopperajuhlien omissa tuotannoissa laulanutta tähtisolistia: Ludovic Tézier, Lisette Oropesa ja Ève-Maud Hubeaux.

Nixon in Chinan taiteilijat ovat hekin oopperamaailman huipulta: teoksen johtaa Gustavo Dudamel ja Nixonin pariskuntana laulavat Thomas Hampson ja Renée Fleming.

Pariisia kuvaillaan niin maailman romanttisimmaksi, sivistyneimmäksi kuin eleganteimmaksi kaupungiksi, ja siltikin tuntuu, etteivät mitkään kaupunkia kuvaavat adjektiivit onnistu vangitsemaan tämän kiehtovan kaupungin uskomatonta vetovoimaa. Harva kaupunki pystyy kilpailemaan Pariisin kanssa merkittävien nähtävyyksien määrästä, kulttuuritarjonnan runsaudesta tai ruoka- ja viinikulttuurin tasosta, joista tällä matkallamme pääsemme nauttimaan niin oopperassa kuin illallisristeilylläkin.

Lentoaikataulu / Finnair:

23.3.2023 Helsinki – Pariisi (CDG) 07:35 – 09:45 AY1571

26.3.2023 Pariisi (CDG) – Helsinki 19:00 – 22:55 AY1578

Lentoaikataulu sitoumuksetta. Ajat ovat paikallisia aikoja. Ranskassa kello on tunnin Suomen aikaa jäljessä.

Torstai 23.3. – Tervetuloa Pariisiin! Kaupunkikierros ja illallisristeily

Suosittelemme saapumaan Helsinki-Vantaan lentoaseman kakkosterminaaliin (T2) 2,5-3 tuntia ennen koneen lähtöä. Lähtöselvityksen voi tehdä etukäteen Finnairin verkkosivujen www.finnair.fi kautta aikaisintaan 36 tuntia ennen lähtöä. Finnairin lento AY1571 lähtee Helsingistä klo 07:35 ja saapuu Pariisiin klo 09:45. 

Suomenkielinen opas on ryhmäämme vastassa Charles de Gaullen lentoaseman tulohallissa. Suoraan lentokentältä ajamme Pariisiin, joka on monien mielestä yksi maailman kauneimmista pääkaupungeista. Panoraamakierroksen aikana, pariisilaisrakennusten reunustamia bulevardeja pitkin ajaessa, oppaamme kertoo kaupungin historiasta ja nykyajasta ja näemme ulkoa päin kaupungin tärkeimmät nähtävyydet: ooppera- ja balettiteatteri Opéra Garnierin, jossa viikonlopun aikana vierailemme, Parthenonin temppeliä muistuttavan Madeleine-kirkon, historiallisen Concorde-aukion, upean goottilaistyylisen Notre-Damen katedraalin, maailman suurimman taidemuseo Louvren, Riemukaaren, kauniiden puiden reunustaman Champs Élysées -bulevardin liikkeineen sekä tietysti Pariisin maamerkin ja symbolin Eiffel-tornin. Näin saamme hyvän yleiskuvan kaupungista. Kaupunkikierrokselta jatkamme paikalliseen ravintolaan, jossa nautimme yhdessä lounaan. Lounaan jälkeen kuljetus ja majoittuminen hotelliin.

Kokoontuminen hotellilla klo 17:00. Lähtö oppaan johdolla bussikuljetuksella Seinen rantaan laiturille, josta nousemme laivaan illallisristeilylle. Risteily alkaa klo 18:15. Nautimme kolmen ruokalajin illallisen samalla, kun voimme ihailla kaunista Pariisia ja sen monia monumentteja iltavalaistuksessa. Reilun tunnin mittaisen risteilyn päätyttyä bussikuljetus takaisin hotelliin ilman opasta.

Perjantai 24.3. – Haussmannin Pariisi, vierailu Opéra Garnierissa ja illalla Hamlet Opéra Bastillessa

Aamiainen hotellissa. 1800-luvun puolivälissä Pariisi oli ahdas ja vanhanaikainen kaupunki pienine katuineen. Napoléon III halusi uudistaa kaupungin ja tehdä siitä ihailemansa Lontoon kaltaisen modernin metropolin. Hän nimitti virkamiehenä toimineen Georges Eugène Haussmannin uudistusta johtamaan siitä huolimatta, ettei tällä ollut mitään kokemusta kaupunkisuunnittelusta tai arkkitehtuurista. Haussmannilla oli kuitenkin selkeä visio uudesta Pariisista, jota hän lähti tarmolla toteuttamaan vuonna 1853. Haussmannin projektin ansiosta Pariisista tuli valoisa kauniiden vaaleiden rakennusten reunustamien bulevardien kaupunki. Lukuisia vanhoja rakennuksia purettiin, että saatiin avaruutta keskustaan. Kukapa ei ihastelisi Pariisissa leveitä bulevardeja ja vaaleasävyisiä, symmetrisiä rakennuksia, talojen takorautaisia parvekkeita ja korkeita ovia sekä avaria ja vehreitä puistoja.

Vuonna 1875 valmistunut, Place de l´Opéra -aukiolla Pariisin sydämessä sijaitseva ooppera- ja balettiteatteri Opéra Garnier on yksi aikakautensa upeimmista rakennuksista, ja oiva esimerkki sen ajan taidokkaasta rakentamisesta ja ylellisestä koristelusta. Vierailemme Opéra Garnierin yleisissä tiloissa, joita ovat auditorio, upea 7 eri marmorista rakennettu portaikko, kaunis kullanhohtoinen juhlasali maalauksineen ja hevosenkengän muotoinen italialaiseen tyyliin rakennettu katsomo, jonka katossa upea Chagallin maalaus, ja suuri kimmeltävä kristallikruunu. Katsomoon päästään, mikäli näyttämöllä ei ole harjoituksia menossa vierailumme aikana.

Päivän aikana yhteinen lounas sekä illan oopperan teosesittely, joiden paikat ja aikataulut vahvistuvat myöhemmin. 

Illalla klo 18:00 kokoonnumme hotellin baariin nauttimaan lasilliset kuohuviiniä, minkä jälkeen lähdemme kävellen Opéra Bastilleen. Paikkamme ovat optima-kategorian katsomossa. Esitys alkaa klo 19:30.

Ambroise Thomas: Hamlet

Kapellimestari Thomas Hengelbrock

Ohjaus Krzysztof Warlikowski

Hamlet Ludovic Tézier

Ophélie Lisette Oropesa

Claudius Jean Teitgen

Gertrude Ève-Maud Hubeaux

Lauantai 25.3. – Musée de l´Orangerie ja omia valintoja

Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä lähdemme bussikuljetuksella opastetulle vierailulle Musée de l´Orangerieen. Museo on impressionististen ja jälki-impressionististen maalausten taidegalleria, joka sijaitsee Tuileries´n puutarhan länsipuolella Place de la Concorde -aukion vieressä. Tuileries´n puutarhassa sijaitseva museo rakennettiin aikanaan talvipuutarhaksi. Musée de l´Orangerie tunnetaan erityisesti kahdessa ovaalin muotoisessa salissa näytteillä olevasta Claude Monet´n Lumpeet-maalaussarjasta. Opastettu osuus päättyy museokierrokseen, jonka jälkeen jokainen voi jatkaa Pariisiin tutustumista nähtävyyksiä kierrellen tai tuliaisostoksia tehden. 

Lisämaksusta tarjolla Nixon in China -ooppera.

Huom! Varattava matkavarauksen yhteydessä. Kategoria 1 -liput á 165 eur/henkilö sisältäen varausmaksun. Esitys Opéra Bastillessa alkaa klo 19:30. Teosesittely ennen illan oopperaa (paikka ja aika varmistuvat myöhemmin). Kokoontuminen hotellin aulassa noin klo 18:00, josta siirtyminen Opéra Bastille -oopperataloon kävellen. 

John Adams: Nixon in China

Kapellimestari Gustavo Dudamel

Ohjaus Valentina Carrasco

Richard Nixon Thomas Hampson

Pat Nixon Renée Fleming

Tšou En-lai Xiaomeng Zhang

Henry Kissinger Joshua Bloom

Mao Tse-tung John Matthew Myers 

Sunnuntai 26.3. – Giverny ja kotimatka

Aamiainen hotellissa. Huoneiden luovutus. Aamupäivällä lähtö bussilla oppaan kanssa hotellista kohti Givernyn idyllistä kylää. Giverny sijaitsee Euren departamentissa Normandian hallinnollisella alueella, vain 75 kilometrin päässä Pariisista. Kylä tunnetaan maailmanlaajuisesti, sillä taidemaalari Claude Monet asui siellä vuosina 1883-1926. Taiteilijan sadunomaisen viehättävä kotitalo ja sen upeat puutarhat toimivat nykyisin museona. Givernyssä nautimme yhteisen lounaan, jonka jälkeen matkamme jatkuu kohti Pariisin Charles de Gaullen lentokenttää. Finnairin lento AY1578 lähtee klo 19:00 ja saapuu Helsinkiin klo 22:55. 

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 35 henkilön ryhmää.

Vastuullinen matkanjärjestäjä: Elämys Travel & Events Oy/OK-Matkat 

Matkan hinta: 2185 €/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, 2485 €/hlö yhden hengen huoneessa 

Hintaan sisältyy:

 • Finnairin suorat reittilennot Helsinki-Pariisi-Helsinki turistiluokassa
 • lentokenttäverot ja -maksut, arvonlisävero, kaupunkiverot (hotellissa)
 • 3 yön majoitus joko kahden tai yhden hengen huoneessa
 • aamiaiset hotellissa, 3 lounasta, Seine-risteilyllä illallinen, 2 x kuohuviinitarjoilu(teosesittelyiden yhteydessä tai ennen oopperaan lähtöä hotellin baarissa)*
 • lentokenttäkuljetukset Pariisissa meno/paluu*
 • 23.3. opastettu kaupunkikierros*
 • 23.3. klo 18:15 illallisristeily Seinellä, kesto 1h 15min, (sis. menu: cocktail-aperitiivi, kolmen ruokalajin illallinen, ¼ viiniä), bussikuljetukset hotellista risteilylle meno/paluu, opas saattaa menomatkalla risteilylle*
 • 24.3. tutustuminen Haussmannin Pariisiin ja Opéra Garnieriin, bussikuljetukset, opas*
 • 24.3. Hamlet-ooppera, optima-katsomon liput*
 • 25.3. vierailu Orangerie-museoon, bussikuljetus hotellista museoon, opas*
 • 26.3. retki Givernyyn*
 • Opéra Garnier, Orangerie ja Claude Monet Giverny sisäänpääsymaksut*
 • kuulokkeet retkillä*
 • suomenkielinen opas matkaohjelman mukaisesti
 • Lisämaksusta: Nixon in China -oopperan liput kategoria 1, á 165 €/hlö sisältäen varausmaksut. Huom! Varattava matkavarauksen yhteydessä. 

Hotelli

Holiday Inn Paris Gare de Lyon Bastille****

11-15 rue de Lyon, 75012 Paris

https://www.ihg.com/holidayinn/hotels/gb/en/paris/parba/hoteldetail

Belle époque -rakennus sijaitsee alle viiden minuutin kävelymatkan päässä Gare de Lyonista. Hotelli tarjoaa modernia ja toimivaa majoitusta, Opéra Bastilleen vain 700 m (n. 10 minuuttia kävellen). Kaikki huoneet ovat ilmastoituja ja niissä varustuksena mm. 42-tuumainen taulu-tv satelliittikanavilla ja WiFi-yhteys. Aamiainen, runsas buffet, sisältyy hintaan. 

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 12.12.!

Vastuullisena matkanjärjestäjänä on OK-matkat, joka vastaa myös matkan myynnistä:

puh. 09-2510 2050, ryhmat@okmatkat.fi

Jäsenmatka Pariisiin Kohdekuvaus 2023

Jäsenmatka Pariisi 23.-26.3.2023 lisä- ja erityisehdot

Jäsenmatka Pariisi 23.-26.3.2023 alustava matkaohjelma