Etusivu / Suomeksi / Medialle / Tiedotteet / 2017 / Iiro Rantala ja Opera Festival Rocks!
2017

Iiro Rantala ja Opera Festival Rocks!

10.1.2017 12.00

Savonlinnan Oopperajuhlat ottaa varaslähdön juhlakauteen Iiro Rantalan ooppera-aiheisilla improvisaatioilla ja vaihtaa viimeisenä viikonloppunaan vapaalle kolmen hevibändin voimin.

Juhlakauden aloittaa jo torstaina 6.7.2017 jazzpianisti ja säveltäjä Iiro Rantala, joka improvisoi Savonlinnasalissa kello 18 oopperamusiikin aiheiden pohjalta. Ohjelmassa kuullaan ainakin Mascagnin Intermezzo sekä Savonlinnan kesän ohjelmasta – Kullervosta ja Rigolettosta – poimittavia teemoja.
Vuonna 1970 syntynyt Rantala lukeutuu paitsi Suomen, myös koko kansainvälisen jazzkentän valovoimaisimpiin tähtiin, joka on uransa aikana soittanut tuhansia konsertteja kymmenissä maissa ja eri kokoonpanoissa, joista kuuluisin on vuonna 1988 perustettu Trio Töykeät. Musiikinlajien raja-alueilla liikkuminen on Rantalalle luonteenomaista, eikä taidemusiikkiohjelmisto ja esiintyminen klassisten orkesterien kanssa ole hänelle vierasta.
Rantala erittäin monipuolinen muusikko, ja improvisoijana ainutlaatuinen maailmanluokan velho, joka on viime vuosien aikana panostanut yhä enemmän uraansa soolopianistina. 

Kesän päätteeksi Savonlinnan Oopperajuhlat tarjoaa lauantaina 5.8.2017 Olavinlinnassa kello 18 pienimuotoisen hevifestivaalin, jossa esiintyvät suomalaiset hevibändit Amorphis, Stratovarius ja Stam1na - ensiksi mainittu jo toista kertaa.
Stam1nan kitaristi Antti Hyyrynen ennustaa, että Olavinlinna ei tule heidän esiintymisensä jälkeen olemaan entisellään.
”Saamme suuren kunnian soittaa osana Savonlinnan Oopperajuhlia kesän suloisessa loppupäässä. On vaikea kuvitella miten Stam1nan voisi kokea tätä erikoisemmalla venuella.”
Stratovariuksen laulusolisti Timo Kotipelto muistuttaa, että monissa bändin kappaleissa on vaikutteita klassisesta musiikista.
”Mikä onkaan hienompaa, kuin päästä soittamaan Oopperajuhlille powermetallia, vieläpä oikean linnan sisälle!”
Amorphiksen laulusolisti Tomi Joutsen puolestaan muistelee, että edellisellä kerralla muutama vuosi sitten ilmeni joitakin ennakkoluuloja siitä, miten rockmeininki tuollaisessa paikassa oikein toimii.
”Konsertti oli kuitenkin hieno teatraalinen kokemus, ja jopa soundimaailma toimi erittäin hyvin kivisistä seinistä huolimatta. Myös siirtyminen takahuoneen pienestä kivikäytävästä kyyryssä lavalle oli ikimuistoinen kokemus ja muistutti siitä, että samalla tavalla ne oopperan isot tähdet ovat lavalle ryömineet.”

 


Savonlinnan Oopperajuhlien sivuilla käytetään evästeitä käytön optimoimiseksi. Lue lisää. Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK