Etusivu / Suomeksi / Medialle / Tiedotteet / 2017 / J. Karjalaisen kesäkiertueen päätöskeikka Olavinlinnassa 6.8.2017
2017

J. Karjalaisen kesäkiertueen päätöskeikka Olavinlinnassa 6.8.2017

27.4.2017 9.34

Suomalaisen rytmimusiikin ikoni J. Karjalainen villitsee festivaaliyleisönsä missä ikinä kulkeekin. Kesäkiertueen päätöskeikka tehdään juhlavasti Olavinlinnassa Oopperajuhlien vaihtaessa vapaalle 6.8.2017 klo 18.

J. Karjalainen on yksi Suomen kaikkien aikojen suosituimpia laulajia, lauluntekijöitä ja oman tiensä kulkijoita. Amerikkalaisen musiikkiperinteen suomalaisiin oloihin sovittajana Karjalainen on aina ollut omaa luokkaansa riippumatta mitä nurkkaa kyseisestä aarrearkusta hän on kolunnut. Hän on kerta kerran jälkeen todistanut, että suomalaisessakin sielussa soi blues.

Levytysuransa J. Karjalainen aloitti jo vuonna 1981. Ensimmäinen kollektiiviseen alitrajuntaamme tatuoitu kappale oli Kolme Cowboyta. Sitä seurasivat seuraavalla levyllä Ankkurinappi ja Sankarit. Doris julkaistiin vuonna 1985. Siitä lähtenyt hittiputki on pituudessaan ja laadukkuudessaan hämmentävä:  Sekaisin, Mies jolle ei koskaan tapahdu mitään, Telepatiaa, Villejä lupiineja, Missä se Väinö on?, Laura Häkkisen silmät, Verinen mies, Mennyt mies, Meripihkahuone, Stinde Binde ja monet muut hienot laulut ovat kiinteä osa suomalaista äänimaisemaa.

Nämä laulut tekivät Karjalaisesta koko kansan suosikin ja suosio on säilynyt vaikka Karjalaisella on taiteilijana taipumus kulkea yllättäviinkin suuntiin oman muusan niin määrätessä. Viime vuosikymmenen jälkipuoliskolle ajoittuva banjo-odysseiakin amerikan-suomalaisen perinnemusiikin vesille haitaria soittavine paratiisin poikineen oli sekä taiteellinen että kaupallinen menestys.

Tähän mennessä J. Karjalainen on julkaissut  22. studiolevyä, viimeisenä Sinulle Sofia . Laulut ovat klassista J.Karjalaisen rockia ja pitkälti 1980- ja 1990-lukujen klassikkobändeistä tuttu muusikkokaarti Janne Haavisto, Pekka Gröhn, Mikko Lankinen ja Tom Nyman saavat ne loistamaan. Karjalaisen kanssa levyä tekevät muusikot, miksaajat ja valokuvaajat, jotka ovatkin 1980-luvun alusta lähtien muodostaneet säännöllisesti yhteen palaavan ja välillä omia juttujaan tekevän perheen. Ja perhe kasvaa jokaisen projektin myötä.

 

 

 


Savonlinnan Oopperajuhlien sivuilla käytetään evästeitä käytön optimoimiseksi. Lue lisää. Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK