Etusivu / Suomeksi / Medialle / Tiedotteet / 2018 / Leif Segerstam johtaa Kullervo-sinfonian
2018

Leif Segerstam johtaa Kullervo-sinfonian

21.2.2017 13.11

Leif Segerstam johtaa Sibeliuksen Kullervo-sinfonian Olavinlinnassa 2.8.2017 Teatro Real Madridin ja Savonlinnan Oopperajuhlakuoron yhteisesityksenä.

Kullervo-sinfonia on Jean Sibeliuksen varhainen taiteellinen voimannäyttö, joka valmistui jo 1892, mutta jonka esittämisen säveltäjä pian kielsi lopuksi elinajakseen. Teos kuullaan Oopperajuhlien historiassa harvinaisena yhteistuotantona, jossa vierailevan Teatro Real Madridin orkesteri ja kuoro esiintyvät yhdessä Savonlinnan Oopperajuhlakuoron kanssa solisteinaan Ville Rusanen ja Johanna Kartano-Rusanen. Mahtavaa esityskoneistoa johtaa Leif Segerstam.

Teatro Real Madridin taiteellinen johtaja Joan Matabosch kertoo, että Sibeliuksen musiikki on Espanjassa erittäin suosittua ja rakastettua ja hänen Kullervo-sinfoniansa on yksi esitetyimmistä suomalaisista sävellyksistä.
”On suuri kunnia, että juuri meitä pyydettiin esittämään juuri tämä teos vierailumme aikana. Olemme itse asiassa aika häkeltyneitä siitä, että saamme esittää suomalaiselle yleisölle yhden suomalaisen musiikin ikonisimmista sävellyksistä”, Matabosch sanoo.
”Se osoittaa, kuinka yleisinhimillistä Sibeliuksen taide on: mistä tahansa maasta tulevat muusikot voivat tuoda oman lisänsä hänen sävellyksiensä tulkintoihin. Ja se toki koskee myös meitä madridilaisia. Silti toivomme, että suhtautuisitte lempeästi tähän meidän Kullervo-versioomme!”

”Minulla on ollut oikein hyviä kokemuksia suomalaisten ja vieraskielisten kuorojen yhteisesiintymisistä", kertoo Savonlinnan Oopperajuhlakuoron johtaja Matti Hyökki ja lupaa, että kahden oopperakuoron miehistä kootun kuoron kanssa ei tule balanssiongelmia.

Savonlinnan Oopperajuhlien sivuilla käytetään evästeitä käytön optimoimiseksi. Lue lisää. Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK