Etusivu / Suomeksi / Medialle / Tiedotteet / 2019 / Muistamme Eero Rantalaa – Oopperajuhlien tukija on poissa
2019

Muistamme Eero Rantalaa – Oopperajuhlien tukija on poissa

25.2.2019 14.00

Valtuustomme kunniapuheenjohtaja, tukijamme ja Timo Mustakallio -laulukilpailun kantava voima Eero Rantala (s. 1941) menehtyi yllättäen 5. helmikuuta. Suru-uutinen saavutti meidät kesken ensi kesän laulukilpailun järjestelyiden, siinä festivaalin arjessa, joka oli Eero Rantalallekin hyvin tuttu. Tänä kesänä hän ei ole jakamassa nimeään kantavaa palkintoa henkilökohtaisesti, mutta hänen työnsä hyväksemme elää.

Rantalan tiivis suhde Oopperajuhliin syntyi ensimmäisestä vierailusta vuonna 1974, vain vuotta ennen kuin hänet nimitettiin kauppa- ja teollisuusministeriksi. Hänen roolinsa Oopperajuhlien taustavaikuttajana oli merkittävä: Rantala toimi mm. johtokunnan ja valtuuston puheenjohtajana ja taiteellisen toimikunnan jäsenenä. Oopperajuhlien organisoima Timo Mustakallio -laulukilpailu järjestetään yhteistyössä Suomen kulttuurirahaston Eero Rantalan rahaston kanssa, ja hänen nimeään kantava palkinto on kilpailun pääpalkinnon ohella tärkeä tuki suomalaiselle laulutaiteelle. Eero Rantalan rahastosta on jaettu palkinnot myös Erkki Melartin -kamarimusiikkikilpailussa, jonka järjestää Savonlinnan musiikkiopisto. Hän tuki siis koko seutukunnan musiikkielämää.

Eero Rantalan ystävä, Oopperajuhlien pitkäaikainen johtaja Pentti Savolainen nosti kaksi juhlien kehittymisen kannalta olennaista saavutusta esiin Itä-Savon haastattelussa 23.2.2019: Eero Rantalan ansiosta Oopperajuhlien valtionavustus nousi ja vakautui, mikä mahdollisti pitkän tähtäimen suunnittelun. Oopperajuhlien tulevaisuudelle oli olennaista myös, että 1970-luvulla Olavinlinnaan rakennettiin uusi katsomo ja katos. Myös tämä onnistui Rantalan henkilökohtaisen panoksen ansiosta.

Muistamme Oopperajuhlien ystävää kiitollisina ja lämmöllä.

Savonlinnan Oopperajuhlien sivuilla käytetään evästeitä käytön optimoimiseksi. Lue lisää. Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK