Etusivu / Suomeksi / Medialle / Tiedotteet / 2017 / Savonlinnan Oopperajuhlat käynnistyy viikonloppuna
2017

Savonlinnan Oopperajuhlat käynnistyy viikonloppuna

5.7.2017 12.32

 

Oopperajuhlat käynnistyy perjantaina Savonlinnassa. Festivaalin avaavat Mozartin hyväntuulinen Ryöstö seraljista ja Aulis Sallisen uusi vokaaliteos Linna vedessä, kronikka lausujalle, laulajille, orkesterille – ja Olavinlinnalle. Kauden kolmas uutuus on Rigoletto Sir David McVicarin hengästyttävän rohkeana ohjauksena.

Juhlat avaa Katariina Lahden uusi ohjaus Mozartin oopperasta Ryöstö seraljista perjantaina 7.7. Rooleissa nähdään kiinnostavia solistivierailta, kuten Mirella Bunoaica, Hulkar Sabirova, Lucrezia Drei, Claire de Sévigné ja Sebastian Wirnitzer, sekä vahvassa kansainvälisessä nousussa olevat Tuomas Katajala ja Jussi Myllys. Esitykset johtaa Christoph Altstaedt.

Avajaisviikonloppuna juhlitaan satavuotiasta Suomea. Aulis Salliselta kuullaan uusi vokaaliteos, järjestyksessään jo neljäs kantaesitys Oopperajuhlilla (8.7.). Linna vedessä on Lassi Nummen tekstiin perustuva kronikka, kunnianosoitus Suomelle ja Olavinlinnalle. ”Olavinlinna niin kuin kaikki linnat ovat osa meidän itsenäisyyttämme. Itsenäisyytemme ei ole mikään itsestäänselvyys, vaan sen eteen on tehty paljon ja sitkeästi työtä. Sen uskon olevan päälauseita tässä teoksessa”, Sallinen kuvaa. Katso myös Aulis Sallisen haastattelu videolta täällä.

Ville Matvejeffin johtamassa konsertissa laulavat Tiina-Maija Koskela, Tuija Knihtilä, Jussi Myllys ja Tommi Hakala. Kertojana esiintyy näyttelijä Jukka-Pekka Palo. Katso videolta, mitä Tommi Hakala kertoo teoksen nostattamista tunnoistaan. Ohjelmistoon palaa 8.7. myös Sallisen väkevä Kullervo, joka vangitsi yleisön viimeksi vuonna 2014.

Skotlantilaisen ohjaajan Sir David McVicarin Rigolettosta on luvassa raivokas ja rohkea tulkinta. 10.7. alkavat esitykset johtaa ranskalainen Philippe Auguin, ja päärooleissa laulavat Kiril Manolov, Claudio Otelli, Rame Lahaj ja Ivan Magri sekä suomalaistähdet Tuuli Takala, Hanna Rantala, Mika Kares ja Petri Lindroos.

Omien tuotantojen ohella juhlilla nähdään Suomessa harvinaisia oopperahelmiä kahden vierailevan oopperatalon esityksinä. Moskovan Bolshoi-teatterin ja Madridin Teatro Realin myötä Savonlinnan Oopperajuhlat tulee järjestäneeksi ulkomaisten huipputalojen vierailuja Olavinlinnassa jo 30 vuoden ajan.

Oopperan ohella kesäilloissa kuullaan keveämpiä konsertteja. Iiro Rantala ottaa varaslähdön juhlille 6.7. ja juhlat päättyvät J. Karjalaisen konserttiin Olavinlinnassa 6.8.

Tutustu Oopperajuhlien koko ohjelmistoon täällä.

Savonlinnan Oopperajuhlien sivuilla käytetään evästeitä käytön optimoimiseksi. Lue lisää. Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK