Etusivu / Suomeksi / Medialle / Tiedotteet / 2017 / Savonlinnan Oopperajuhlat vieraili Moskovan Bolshoi-teatterissa 14.-15.9.
2017

Savonlinnan Oopperajuhlat vieraili Moskovan Bolshoi-teatterissa 14.-15.9.

24.9.2018 9.00

Oopperajuhlat vieraili Moskovassa Verdin klassikkoteoksella Otello, joka oli arvostelu- ja lippumenestys kuluneena kesänä myös Olavinlinnassa. Otello esitettiin Moskovassa kahdesti, 14. ja 15.9.2018. Liput kumpaankin näytökseen oli loppuunmyyty. “On todella hienoa, että Savonlinnan Oopperajuhlilla on Moskovassa näin suuri suosio”, iloitsee Savonlinnan Oopperajuhlien festivaalijohtaja Jan Strandholm. ”Vierailu on Oopperajuhlille tärkeä tunnustus ja hienoa jatkoa pitkälle yhteistyöllemme. Bolshoi on venäläisen oopperatradition koti ja samalla yksi maailman kuuluisimmista oopperataloista. Otellon edellisestä esittämisestä Bolshoissa on kulunut jo aikaa, ja näin kiinnostus meidän tuotantoomme syntyi luontevasti", kertoo Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Jorma Silvasti.

 Oopperajuhlat ja Bolshoi ovat tehneet yhteistyötä jo pitkään

Tuotannon ohjasi ranskalainen Nadine Duffaut. Bolshoi-teatterin orkesteria johti italialainen Antonello Allemandi ja mukana oli myös Bolshoin lapsikuoro. Savonlinnasta tulivat solistit, kuoro, lavasteet ja puvut. Otellon nimiroolissa vierailulla lauloi Carl Tanner, Desdemonana Marina Costa-Jackson ja Jagon roolissa Elia Fabbian. Tuotanto toteutettiin yhteistyössä ranskalaisen Chorégies d’Orange -festivaalin kanssa.

Oopperajuhlat vieraili Moskovassa viimeksi vuonna 2006, jolloin ohjelmistossa oli Aulis Sallisen Ratsumies. Bolshoi-teatteri puolestaan vieraili Oopperajuhlilla toissa kesänä, ja yleisössä istuivat tuolloin myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Venäjän presidentti Vladimir Putin.

Vierailut huipentuvat ensi kesänä maailman suosituimpaan operettiin

 Huippuvierailut Savonlinnan Oopperajuhlille saavat jatkoa ensi kesänä, kun Savonlinnassa nähdään maailman suosituin operetti Lepakko Wienin Volksoperin esittämänä. Lisäksi maailman kuuluisimpiin oopperataloihin lukeutuva Milanon La Scala tuo Olavinlinnaan uutuustuotantonsa Giuseppe Verdin oopperan I masnadieri eli Rosvot. Kyseessä on Savonlinnan Oopperajuhlien historian suurin taloudellinen panostus. Kiinnostus on ollut todella suurta, ja esitysten liput varattiin nopeasti loppuun.

 

Savonlinnan Oopperajuhlien sivuilla käytetään evästeitä käytön optimoimiseksi. Lue lisää. Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK