Etusivu / Suomeksi / Medialle / Tiedotteet / 2017 / Savonlinnan Oopperajuhlilla huippuohjaajan rohkean uskalias Rigoletto
2017

Savonlinnan Oopperajuhlilla huippuohjaajan rohkean uskalias Rigoletto

soj_rigoletto17_1170x660px.jpg
29.6.2017 14.40

Savonlinnan Oopperajuhlat käynnistyy ensi viikon torstaina 6.7. Juhlakauden odotetuimpiin tuotantoihin lukeutuu skotlantilaisen Sir David McVicarin ohjaama raivokas ja rohkea Rigoletto, joka ei jätä kylmäksi.  

Kesän uutuusesitys sisältää elementtejä McVicarin aiemmasta ohjauksesta, joka on nähty Lontoon Royal Opera Housessa. Englantilaismediassa sitä on kutsuttu hurjaksi ja energiseksi. Olavinlinnassa nähtävä uusi versio on sekin rohkea ja uskalias.

”Rigoletto on raivonhuuto ihmisten epätasa-arvoa vastaan”, McVicar kuvailee. ”Päähenkilön synkkä ja mustanpuhuva hahmo on kirkkaisiin ja värikkäisiin asuihin pukeutuva herransa käänteinen peilikuva.”
Taidemaalari Caravaggion hengessä näyttämölle on luotu loistokkaan maalauksellinen tunnelma. Tutustu esityksen taustoihin täällä (video). 

Tutustu kesän 2017 koko ohjelmistoon täällä
Savonlinnan Oopperajuhlien sivuilla käytetään evästeitä käytön optimoimiseksi. Lue lisää. Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK