Kun keijujen ja ihmisten maailmat kohtaavat, syntyy kommelluksia. Neljä nuorta ystävystä pakenee kohtaloaan ja eksyy tiheään metsään keijujen valtakunnassa. Siellä he törmäävät keijukuningas Oberoniin ja hänen puolisoonsa, kuningatar Titaniaan, jotka riitelevät kiivaasti. Oberon pyytää avukseen palvelijansa Puckin, joka osaa tehdä taikoja. Puck taikoo ystäväporukan pojat rakastumaan samaan tyttöön ja Titanian lumoutumaan kummallisesta olennosta. Sekaannusten jälkeen Puck kumoaa taiat, ja nuoret löytävät oikeat parinsa ja menevät naimisiin. Myös Oberon ja Titania saavat sovittua riitansa ja löytävät jälleen yhteisen sävelen. Loppu hyvin, kaikki hyvin – näin kulkee Shakespearen alkuperäinen tarina Kesäyön unelmassa.
The Fairy Queen on ikään kuin musiikillinen täydennys tähän näytelmään. Purcell sävelsi sen 1692, noin 100 vuotta näytelmän ensi-illan jälkeen. The Fairy Queen edustaa perinteistä englantilaista barokkioopperaa, joka tunnetaan myös naamionäytelmänä tai semioopperana. Englantilaisten rakastamassa näytelmätyypissä yhdistyivät laulu, puheosuudet ja tanssi. Useita tunteja kestäneiden esitysten aikana katsojat juttelivat, liikuskelivat ja nauttivat omia eväitään.
Henry Purcellin värikkään musiikin tavoin myös katalonialaisen oopperaryhmän Festival Pereladan puvustus ja lavastus pursuavat väriä ja runsautta. Ilo, epätoivo, jännitys, pettymys, rakkaus ja pelko vuorottelevat tässä viihdyttävässä barokkioopperassa, joka pohjautuu Shakespearen klassikkonäytelmään Kesäyön unelma. Mikä sopisikaan paremmin keskiaikaiseen linnaan kesäyönä!
Esitys on Festival Pereladan vierailu.