Oopperajuhlat

Tietoa Oopperajuhlista

Ensimmäiset Oopperajuhlat järjestettiin vuonna 1912 ja se olikin yksi maailman ensimmäistä oopperafestivaaleista. Esityspaikkana toimii edelleen vuonna 1475 rakennettu Olavinlinna.

Tänä päivänä Savonlinnan Oopperajuhlien Kannatusyhdistys ry vastaa Oopperajuhlien tuotannosta, lipunmyynnistä ja markkinoinnista. Kannatusyhdistys on perustettu vuonna 1972 ja siinä on nykyisin noin 800 jäsentä, pääasiassa yksityishenkilöitä, mutta myös yrityksiä. Yhdistyksen varsinainen kokous pidetään joka kolmas vuosi syys-marraskuussa. Kannatusyhdistyksen säännöt löydät täältä.

Kannatusyhdistyksen kokous valitsee valtuuston, jonka tehtävä on mm. valita Oopperajuhlien hallitus sekä vahvistaa festivaalin pitkän tähtäimen toimintasuunnitelmat, talousarvio ja tilinpäätös.

Valtuuston ja hallituksen jäsenet löydät täältä.

Oopperajuhlilla työskentelee ympärivuotisesti 15 henkilöä. Kesäisin työntekijöitä on yli 500. Kuorossa laulaa noin 80 laulajaa, ja orkesterissa soittaa noin 80 muusikkoa. Tuotannossa työskentelee noin 200 henkilöä. Juhlilla työskentelee myös nelisen sataa vapaaehtoista mm. paikallisista urheiluseuroista.