Hyvä tietää

Saapuminen Oopperajuhlille

Saimaan sydämessä sijaitsevaan Savonlinnaan on helppo tulla junalla, linja-autolla, omalla autolla, lentäen Helsingistä – tai vaikka vesiteitse Saimaan selkiä pitkin. Suosittelemme käyttämään julkisia kulkuvälineitä.

Junalla tai linja-autolla keskustaan

Savonlinnan juna-asema sijaitsee aivan keskustassa, 15 minuutin kävelymatkan päässä Olavinlinnasta sekä keskustan hotelleista. Lähiasemia ovat mm. Retretti, Punkaharju ja Lusto. Savonlinnasta lähtevällä taajamajunalla pääset kätevästi Punkaharjun kansallismaisemiin. Katso aikataulut ja hinnat tästä.

Savonlinnan linja-autoasemakin on aivan keskustassa, n. 25 minuutin kävelymatkan päässä Olavinlinnasta ja n. 15 minuutin kävelymatkan päässä Savonlinnan torilta.

HELSINGISTÄ LENTÄEN TUNNISSA

Lentäen Savonlinna on tunnin matkan päässä Helsingistä. 1.7.-3.8.2024 välisenä aikana maanantaista lauantaihin lento Helsingistä lähtee klo 15.05 ja saapuu Savonlinnaan juuri parahiksi klo 16, jotta ehdit hyvin nauttimaan illan oopperasta. Esitykset alkavat normaalisti klo 18 tai 19. Aikataulut ja liput täällä. Savonlinnan lentoasema sijaitsee n. 13 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Lentoasemalta kesksutaan pääset helpoiten taksilla.