Hyvä tietää

Ensimmäistä kertaa Oopperajuhlille

Voiko Oopperajuhlille tulla tennareissa? Saako huutaa ”bravo”? Saako somettaa? Miten pysyä oopperan juonessa mukana? Tässä vinkkejä Oopperajuhlien ensikertalaiselle ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

kaikki ovat tervetulleita

Savonlinnan Oopperajuhlien vieraat tulevat eri puolilta Suomea ja ulkomailta. Heitä yhdistäviä tekijöitä voivat olla uteliaisuus uuden kokemiseen, hieno festivaalitunnelma, monipuolinen ohjelma, ja tietenkin – kiinnostus musiikkiin ja suurten elämysten kokemiseen. Monelle kävijöistämme Oopperajuhlat on ensimmäinen kosketus oopperaan taidemuotona ja monelle myös vuoden ainoa oopperakokemus.

Oopperajuhlat sopivat kaiken ikäisille. Suosittelemme esityksiä kouluikäisestä alkaen, mutta sopiva ikä kannattaa arvioida lapsen omien edellytysten mukaisesti. Iästä riippumatta jokaisella on oltava oma pääsylippu. Istuinkorokkeita on saatavana paikannäyttäjiltä. Opiskelijat sekä lapset ja nuoret aina 16-vuotiaiksi asti saavat lipuista 25 % alennuksen.

Oopperoiden lisäksi ohjelmassa on konsertteja, joten Oopperajuhlilla käyvät kulloisenkin kesän ohjelmasta riippuen myös monenlaisen muun musiikin ystäviä heavystä kevyeen klassiseen, kaikki yhtä tervetulleita.