Kategoriat Virittäydy

Taidetta, oivalluksia metsästä ja risteilyt Saimaalla – katso vinkit lähiseudun palveluihin

Vaikka Oopperajuhlat ovatkin yksi Savonlinnan kesän suurimmista vetonauloista, alueella on oopperan ja Olavinlinnan lisäksi paljon muutakin nähtävää ja koettavaa. Tästä artikkelista voit napata talteen meidän vinkkimme oman festivaalivierailusi täydentämiseksi. Lisäksi esittelemme pari kokemisen arvoista kulttuurikohdetta, joista voi nauttia Savonlinnan kesän ulkopuolella.

Koettavaa Savonlinnan alueella

Vanhasta veturitallista viihtyisäksi keikkapaikaksi – tule nauttimaan huippuartistien esityksistä House of Olafiin

Vuonna 1909 rakennetussa vanhassa veturitallissa toimiva House of Olaf on yksi Itä-Suomen vetovoimaisimmista tapahtuma-areenoista. Lavalle nousee tänäkin kesänä monta suosittua kotimaan artistia! House of Olafin sydämenä toimii 410-paikkainen anniskeluravintola, joka laajenee kesäisin terassin muodossa. Tapahtumailtoina on tarjolla maukkaita burgeriaterioita ja muuten aukioloaikoina tarjolla on virkistäviä juomia.
houseofolaf.com

Tee syväsukellus oopperan maailmaan Savonlinnan kansanopiston opastamana

Jo vuosikymmenten ajan järjestetyllä kurssilla saat kokea syväluotaavan oopperaelämyksen! Kurssi tarjoaa oopperaesityksen lisäksi mm. kattavan esittelyn illan oopperasta ja sen säveltäjästä, taiteilijavieraiden haastatteluja sekä muuta oheistoimintaa. Tämä kurssi sopii täydellisesti niille, jotka haluavat uppoutua täysin oopperan ihmeelliseen maailmaan.
sko.fi/ooppera

Tunne metsä ja perehdy sen saloihin Lustossa

Punkaharjulla sijaitseva metsäkulttuurin valtakunnallinen vastuumuseo Lusto tarjoaa oivalluksia ja erilaisia näkökulmia metsien ymmärtämiseen. Luston näyttelyt, kokoelmat, tapahtumat, työnäytökset ja teemapäivät kertovat monipuolisesti metsästä ja sen vaikutuksesta ihmisiin, yhteisöihin ja yhteiskuntaan. Metsä on meille tärkeä ja monimuotoinen luonnonvara, jolla on valtava vaikutus suomalaiseen kulttuuriin ja elämäntapaan.
lusto.fi

Villa Suruton yhdistää taiteen ja historiallisen miljöön Savonlinnan keskustassa

Villa Suruton on nykytaiteen näyttelyjä tarjoava taidegalleria Savonlinnan keskustassa. Kuukauden välein vaihtuvien näyttelyjen taiteilijat tulevat niin Suomesta kuin ulkomailta ja näyttelyt on helppo yhdistää oopperavierailuun gallerian hyvän sijainnin ansioista. Galleria sijaitsee upeassa, vuonna 1890 rakennetussa huvilassa, joka on aikanaan ollut kylpylävierailijoiden käytössä. Huvilassa ovat aikojen saatossa majoittuneet ja työskennelleet mm. oopperalaulaja Aino Ackté, säveltäjä Otto Kotilainen sekä kirjailijat Joel Lehtonen ja Mika Waltari.
villasuruton.fi

Suuntaa Saimaan aalloille

Koe kauniit järvimaisemat Savonlinna-risteilyillä

Savonlinna-risteilyiden alukset m/s Ieva ja m/s Elviira tarjoavat sinulle unohtumattomia risteilyelämyksiä Savonlinnan kauniissa vesistöissä. Risteilyvaihtoehtoja on monia; Voit ideoida oman tilausristeilyn, kokea Saimaan kauniit näkymät maisemaristeilyllä tai sukeltaa syvemmälle kulttuurin ja historian pariin teemaristeilyjen myötä. Esitysiltoina m/s Elviiralla kuljettaa oopperavieraita satamasta suoraan Olavinlinnaan. Risteilylle on mahdollista tilata tarjoilu etukäteen ja laivaravintola palvelee risteilijöitä myös ilman ennakkovarausta.
savonlinnaristeilyt.fi

VIP Cruisen höyrylaivat takaavat ainutlaatuisen risteilyelämyksen

Saimaalla viheltävät höyrypillit ovat olennainen osa Savonlinnan kesän äänimaailmaa. VIP Cruisen risteilyillä pääset historiallisten höyryalusten kyytiin ihailemaan Saimaan maisemia ja nauttimaan ensiluokkaisesta palvelusta. Laivavalikoimaan kuuluu höyrylaivojen lisäksi hinaajia ja luksusjahteja, ja risteilyvaihtoehtoja on monia maisema- ja luontoristeilyistä tapahtuma- ja tilausristeilyihin.
vipcruise.info

Valloita Saimaa vaivattomasti Skipperin avulla

Skipperi on vuonna 2017 Suomessa perustettu nopeasti kasvava veneilyalan startup. Yritys pyrkii tekemään veneilystä saavutettavaa ja edullista, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan Suomen vesistöjen ainutlaatuisuudesta ja kauneudesta. Skipperin kautta voit vuokrata veneen suoraan omistajalta tai liittyä Skipperi Fleet-jäseneksi, jolloin käytössäsi on satoja täysin varusteltuja veneitä kymmenissä satamissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin.
skipperi.fi

lähialueilta löytyy myös kokemisen arvoisia kohteita

Järvisydän tarjoaa elämyksellisen lomakokemuksen kansallispuiston kupeessa

Nature hotel & spa resort Järvisydämestä löydät elämyslomat ympäri vuoden majoituksineen, syöminkeineen, saunoineen ja luonto-ohjelmineen. Linnansaaren kansallispuiston läheisyydessä sijaitsevassa kylpylähotellissa majoittuminen onnistuu Elämyshotellin lisäksi myös tasokkaissa huviloissa sekä erilaisissa huoneissa ja sviiteissä. Aikuisille varatussa Kuru Resortissa majoitutaan rauhallisessa ympäristössä upeissa villoissa ja huoneissa sekä nautitaan palkitun ravintola Solitaryn antimista. Uniikki Järvikylpylä mahdollistaa ihanat rentoutumishetket ja hotellin ympäristö mahdollistaa nautinnolliset luontoretket. Järvisydämen juuret sijoittuvat vuoteen 1658 saakka, joten historian havinaa on havaittavissa paljon!
jarvisydan.com

Tertin Kartano on yksi Etelä-Savon ainutlaatuisimmista matkakohteista

Mikkelissä sijaitseva Tertin Kartano on aito sukukartano ja kartanotalous, jonka viihtyisä miljöö kutsuu nauttimaan viihtyisästä tunnelmasta, herkullisesta ruoasta sekä historian havinasta. Kartanoalue pitää sisällän kartanoravintolan, herkkupuodin, kahvilan sekä kodikkaan ja modernin kartanohotellin. Vierailu Tertin Kartanossa on helppo yhdistää oopperavierailuun Savonlinnassa, sillä se sijaitsee suosituimman ajoreitin varrella!
tertinkartano.fi

Kokemisen arvoisia kulttuurielämyksiä Savonlinnan ja Oopperajuhlien ulkopuolella

Tampere-talon monipuolinen tapahtumatarjonta ei jätä ketään kylmäksi

Tampere-talon elämyksellisissä tiloissa järjestetään vuosittain yli tuhat tapahtumaa, konserttia ja kokousta. Saman katon alla kotiaan pitävät myös Tampere Filharmonia, maailman ainoa Muumimuseo ja Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli. Yksi tämän vuoden suurimmista tapahtumista on ehdottomasti Tampereen Teatterin ja Tampere-Talon yhteistuotanto Taru Sormusten Herrasta -näytelmä, joka saa maailman kantaesityksensä elokuussa Tampere-talon Ison salin näyttämöllä. J.R.R. Tolkienin taianomaiseen maailmaan päsee tutustumaan kesällä myös taidenäyttelyn muodossa. Tampere-talon arkea riemastuttavat elämykset kuuluvat ihan jokaiselle.
tampere-talo.fi

Elämyksellinen viikonloppu kansallissäveltäjämme musiikin parissa

Sinfonia Lahden 25. kansainvälinen Sibelius-festivaali järjestetään Lahden Sibeliustalossa 29. -31.8.2024. Vuosittain järjestettävän festivaalin tarkoituksena on koota kaikki Sibeliuksen musiikin ystävät yhteen ja tarjota heille unohtumaton viikonloppu maamme tunnetuimman säveltäjän musiikin parissa. Tämän vuoden juhlafestivaali huipentaa Sinfonia Lahden ylikapellimestarin Dalia Stasevskan nelivuotisen kauden festivaalin taiteellisena johtajana. Stasevskan johdolla festivaalilla kuullaan kaikki Sibeliuksen seitsemän sinfoniaa sekä Luonnotar. Sibelius-festivaali on vuosien varrella kasvattanut näkyvyyttään kansaivälisesti ja viime vuonna festivaalilla vieraili kuulijoita peräti 21 eri maasta.
sinfonialahti.fi/sibelius-festivaali