Kategoriat Uutiset

Savonlinnan Oopperajuhlilla keskusteltiin rauhanvälityksen ja dialogin merkityksestä muuttuvassa maailmantilanteessa

CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundation ja Savonlinnan Oopperajuhlat järjestivät 6. heinäkuuta korkean profiilin keskustelun, Sound of Peace – Geopolitics at the Opera. Tilaisuuteen kokoontui CMI:n ja ulkoministeriön edustajien lisäksi 14 maan suurlähettiläät keskustelemaan rauhasta muuttuvan maailmanjärjestyksen kontekstissa, jossa geopolitiikka on noussut turvallisuuden avainkysymykseksi. 

Keskustelut avasi Pierre Vimont, Carnegie Europen vanhempi neuvonantaja ja entinen Euroopan unionin ulkosuhdehallinnon pääsihteeri. Hän johdatteli osallistujat pohtimaan voisiko dialogilla ja rauhanvälityksellä olla merkittävämpi rooli tämän hetken eurooppalaisessa keskustelussa.

Keskustelussa todettiin, että viime vuosina EU on vahvistanut rooliaan aktiivisena rauhanvälityksen toimijana. Tällä hetkellä keskustelu kuitenkin painottuu enemmän varusteluun sekä voimankäyttöön askeleina kohti rauhaa. Puhe rauhasta ja dialogin ylläpitämistä myös vaikeina aikoina pidettiin kuitenkin tärkeinä.

Presidentti Martti Ahtisaari perusti CMI:n, koska hän uskoi, että kaikki konfliktit ovat ratkaistavissa. On erittäin tärkeää, että dialogi ja pyrkimys rauhaan nähdään kokonaisturvallisuuden merkityksellisenä osana. Savonlinna antoi unohtumattomat puitteet keskusteluille ja erinomainen yhteistyö Savonlinnan Oopperajuhlien kanssa teki suuren vaikutuksen kansainvälisiin vieraisiin,CMI:n toimitusjohtaja Janne Taalas kertoo.

Savonlinnan Oopperajuhlat on yksi kansainvälisesti arvostetuimmista oopperafestivaaleista. Se sopii myös epävirallisten ja virallisten päättäjäfoorumeiden kohteeksi. Yöttömän yön oopperaesitys Saimaalla viimeistelee merkitykselliset päätökset ja keskustelut. Oopperajuhlat haluaa olla mukana Sound of Peace – tapahtuman kaltaisten keskustelujen mahdollistamisessa,Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Ville Matvejeff toteaa.

CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundation ja Savonlinnan oopperajuhlat järjestivät 6. heinäkuuta Sound of Peace – Geopolitics at the Opera tilaisuuden. Tapahtuman mahdollistivat yhteistyökumppanit Järvisydän, Matka-Kosonen, Rauhalinna, Spahotel Casino, Suomen kansallismuseo; Olavinlinna, Osuuskauppa Suur-Savo ja VIP Cruises.   

Lisätietoja:
Kaisa Raitio, Head of Communications and Private Fundraising
CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundation
050 338 9269

Mika Nevalainen, Kaupallinen johtaja
Savonlinnan Oopperajuhlat
0400 882 024